r
Nosalty Logó

Bécsi diótorta fzizu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bécsi diótorta fzizu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Tojásos krémhez

Sárga krémhez

Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Tojásos krémhez

Sárga krémhez

Összesen 7247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Tojásos krémhez

Sárga krémhez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    471.3 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    2257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5450.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 7247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tojásos krémhez

Sárga krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A fehérjét a cukor harmadával habbá verjük.
  2. A puha vajat a sárgájával, a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a dió, liszt, citromhéj keveréket. Belekeverjük a fehérjét.
  3. Egy tortaformában előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A tojásos krémhez a tojásokat a cukorral, pudinggal, tejjel, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd gyorsan lehűtjük.
  5. Sárga krémet főzünk a tejből, cukorból, valamint a pudingporból, hozzáadjuk a diót.
  6. A vajat habosra keverjük, és hozzátesszük a sárga krémhez. Majd beletesszük a tojáskrémet és a durva diót.
  7. A tortalapot három felé vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8122
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk töltött káposztára, amit a párom csinált, az én reszortom a tortakészítés volt. Nagypapa sok diója adta az ötletet a diótortához, ehhez kerestem receptet, és egy újságban találtam erre.

Hozzávalók

Tésztához

Tojásos krémhez

Sárga krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...