r
Nosalty Logó

Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszikutya
Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

519
Kalória
24.9g
Fehérje
52.8g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
334.6g
Víz
78.1g
Koleszterin
6.2g
Rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Összesen 1556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1003.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a csirkéhez

  1. A csirkemellet kockára vágjuk. Olívaolajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkét. Fehéredésig pirítjuk.
  2. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Puhára pároljuk.
  3. Amikor megpuhult a hús, tűzről levéve megszórjuk a liszttel, felengedjük a tejszínnel.
  4. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikom leveleket, ízesítjük szerecsendióval. Jól kiforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Hozzávalók a körethez

  1. Burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. 10 percig sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal.
  3. Beleöntjük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Megszórjuk a rozmaring levelekkel, összeforgatjuk.
  4. Sütőben 1 óra alatt megsütjük. Közben átforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. A burgonyával kezdem az elkészítést, amíg sül a sütőben, addig elkészül a csirke. Friss bazsalikommal és rozmaringgal ízesítve nagyszerű étel kerekedett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!