r
Nosalty Logó

Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Összesen 1556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Elkészítés

Hozzávalók a csirkéhez

  1. A csirkemellet kockára vágjuk. Olívaolajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkét. Fehéredésig pirítjuk.
  2. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Puhára pároljuk.
  3. Amikor megpuhult a hús, tűzről levéve megszórjuk a liszttel, felengedjük a tejszínnel.
  4. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikom leveleket, ízesítjük szerecsendióval. Jól kiforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Hozzávalók a körethez

  1. Burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. 10 percig sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal.
  3. Beleöntjük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Megszórjuk a rozmaring levelekkel, összeforgatjuk.
  4. Sütőben 1 óra alatt megsütjük. Közben átforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1120
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 476
  • Össznézettség: 304452
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 14.

Ajánló

Ajánlom azokon a napokon, amikor kevés idő jut a főzésre. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával
Nyuszikutya 51 recept

Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. A burgonyával kezdem az elkészítést, amíg sül a sütőben, addig elkészül a csirke. Friss bazsalikommal és rozmaringgal ízesítve nagyszerű étel kerekedett belőle.

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...