Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a csirkéhez
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
33g csirke alaplé2 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Hozzávalók a körethez
-
333g burgonya193 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
Összesen
519
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a csirkéhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Hozzávalók a körethez
-
1000g burgonya578 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
Összesen
1556
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a csirkéhez
-
13.4g csirkemellfilé16 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
-
0 kcal
-
11.9g főzőtejszín16 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Hozzávalók a körethez
-
59.6g burgonya34 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
Összesen
92
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 334.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
519
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 70.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2461.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1003.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
1556
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a csirkéhez
-
1 db csirkemellfilé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 dl csirke alaplé
-
200 ml főzőtejszín
-
1 csapott ek finomliszt
-
himalája só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Hozzávalók a körethez
-
1 kg burgonya
-
3 ek olívaolaj
-
himalája só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 szál rozmaring
Elkészítés
Hozzávalók a csirkéhez
- A csirkemellet kockára vágjuk. Olívaolajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkét. Fehéredésig pirítjuk.
- Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Puhára pároljuk.
- Amikor megpuhult a hús, tűzről levéve megszórjuk a liszttel, felengedjük a tejszínnel.
- Hozzáadjuk a felaprított bazsalikom leveleket, ízesítjük szerecsendióval. Jól kiforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Hozzávalók a körethez
- Burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. 10 percig sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal.
- Beleöntjük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Megszórjuk a rozmaring levelekkel, összeforgatjuk.
- Sütőben 1 óra alatt megsütjük. Közben átforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 1123
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 340
- Össznézettség: 306203
- Feltöltés dátuma: 2015. május 14.
Ajánló
Ajánlom azokon a napokon, amikor kevés idő jut a főzésre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nyuszikutya
51 recept
Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. A burgonyával kezdem az elkészítést, amíg sül a sütőben, addig elkészül a csirke. Friss bazsalikommal és rozmaringgal ízesítve nagyszerű étel kerekedett belőle.