Bazsalikomos risotto grillezett lazaccal és garnélával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vivesz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
100g rizottó rizs358 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
113g garnéla80 kcal
-
125g lazac159 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
Összesen
1071
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
800g alaplé56 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
225g garnéla160 kcal
-
250g lazac318 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
Összesen
2141
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.8g fehérbor5 kcal
-
46.1g alaplé3 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
-
11.5g rizottó rizs41 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
13g garnéla9 kcal
-
14.4g lazac18 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.6g olívaolaj41 kcal
Összesen
122
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3030.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 2017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 273.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 546 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
1071
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 102.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6061.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1440 mg
-
Nátrium 4034 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 547.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1092 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
2141
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 ml fehérbor
-
800 ml alaplé
-
1 marék bazsalikom
-
200 g rizottó rizs
-
10 g vaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
225 g garnéla
-
250 g lazac
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
80 ml olívaolaj
Elkészítés
- Az alaplevet felmelegítjük, és melegen tartjuk.
- Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és addig pároljuk, amíg kicsit besűrűsödik.
- Rátesszük a rizst, majd egy szedőkanál alaplevet. Fedővel letakarva addig főzzük, amíg felszívja a folyadékot, aztán ismét mehet rá egy kanál alaplé. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a rizs még nem puhul. Közben mindig megkevergetjük.
- Kb. amikor már al dente-re főtt a rizs, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, és belereszeljük a citrom héját.
- Amikor a rizs megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és belevágjuk a vajat.
- Egy másik serpenyőt kikenünk egy csepp olívaolajjal, majd mikor már érezzük, hogy valamelyest felmelegedett, belehelyezzük a kb. 2-3 centisre vágott lazacdarabokat. Aranybarnára pirítjuk. Ezt a folyamatot a rákkal is megismételjük. Arra ügyeljünk, hogy kb. 2 perc kell nekik.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4030
- Feltöltés dátuma: 2020. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vivesz
32 recept
Nálunk risotto őrület van, és mivel közeledik a nyár, gondoltam, megosztok veletek egy "üdítő" risotto receptet.