r
Nosalty Logó

Bazsalikomos risotto grillezett lazaccal és garnélával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Bazsalikomos risotto grillezett lazaccal és garnélával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    546 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6061.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    4034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1092 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 2141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaplevet felmelegítjük, és melegen tartjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és addig pároljuk, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Rátesszük a rizst, majd egy szedőkanál alaplevet. Fedővel letakarva addig főzzük, amíg felszívja a folyadékot, aztán ismét mehet rá egy kanál alaplé. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a rizs még nem puhul. Közben mindig megkevergetjük.
  4. Kb. amikor már al dente-re főtt a rizs, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, és belereszeljük a citrom héját.
  5. Amikor a rizs megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és belevágjuk a vajat.
  6. Egy másik serpenyőt kikenünk egy csepp olívaolajjal, majd mikor már érezzük, hogy valamelyest felmelegedett, belehelyezzük a kb. 2-3 centisre vágott lazacdarabokat. Aranybarnára pirítjuk. Ezt a folyamatot a rákkal is megismételjük. Arra ügyeljünk, hogy kb. 2 perc kell nekik.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4023
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk risotto őrület van, és mivel közeledik a nyár, gondoltam, megosztok veletek egy "üdítő" risotto receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek