r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-paradicsomos-mozzarellás töltött kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Bazsalikomos-paradicsomos-mozzarellás töltött kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7320.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    4397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze az élesztőt, cukrot és a 1/4 csésze meleg vizet, hagyjuk állni 10-15 percig, amíg az élesztő aktiválódik.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, olívaolajat, sót, élesztő keveréket.
  3. Keverjünk hozzá 1/2 csésze vizet (evőkanalanként) addig, amíg a liszt formálható lesz. Ha a tészta túl száraz lenne, adjunk hozzá 1 ek vizet. (A tészta ne legyen túl ragacsos).
  4. Dagasszuk a munkaasztalon a tésztát kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
  5. Egy kevés olívaolajat tegyünk egy tálba, forgassuk meg benne a tésztát, úgy, hogy bevonja az olaj. Takarjuk le tiszta konyharuhával. Tegyük a tálat meleg helyre, hagyjuk, hogy a tészta duplájára emelkedjen - ez kb 1 óra.
  6. Közben keverjük össze az olívaolajat és a fokhagymát egy kis tálban, és tegyük félre. A tésztát enyhén lisztezett deszkára tegyük, dolgozzuk át, és osszuk 8 darabra.
  7. Egy kis lyukat nyomjunk a tészta közepébe, majd helyezzünk bele egy levél bazsalikomot, egy koktélparadicsomot és egy kocka (vagy kis labda) mozzarella sajtot minden egyes tésztába.
  8. Szórjuk meg a tengeri sóval, fokhagymával és cayenne borssal ízlés szerint.
  9. Dolgozzuk össze úgy, hogy a tölteléket bevonja a tészta (nehogy kifollyon a sajt).
  10. Kikent tepsibe rakjuk a zsömlyéket.
  11. Takarjuk le a tepsit, és hagyjuk kelni kb 40 percet.
  12. Közben melegítsük elő a sütőt.
  13. Süssük aranybarnára és ropogósra -kb. 20-30 perc.
  14. Pihentetjük 10 percet.
  15. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4489
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

Megjegyzés: 8 főre írja a recept, de nálunk 3-4 főre volt elég, mert olyan finom volt, hogy a férjem csak úgy magában is ette.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt láttam, és mivel babgulyást készítettem, gondoltam, jó lesz hozzá. Mégsem az a hagyományos kenyér vagy kifli.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...