r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-citromos zöldborsókrémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bazsalikomos-citromos zöldborsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12388 micro
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24775 micro
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kis fej hagymát apró kockákra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk.
  2. Mikor üvegesre pirult, karamellizáljuk a cukorral, és beletesszük a frissen pucolt borsót.
  3. Pár percig kevergetjük, hogy az enyhén karamellizálódott hagyma és olívaolaj bevonja a borsószemeket.
  4. Felöntjük fél liter forrásban lévő húsalaplével (ha ez nincsen, akkor a fél liter forró vízbe feloldott leveskockával).
  5. Lefedve körülbelül 10-15percig főzzük, a borsó nagyon hamar megpuhul.
  6. Levesszük a tűzről, fűszerezzük a sóval (ha szükséges),borssal, szerecsendióval.
  7. A botmixerrel krémlevessé pépesítjük.
  8. Ha kész,belereszeljük a fél citrom héját, és annyi levet nyomunk bele, amitől kellemes,hűs,citromos íze lesz.
  9. Végül belekeverjük a frissen felvágott bazsalikom leveleket.
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5814
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a zöldségeket, főleg a frissen piacon beszerezhetőeket. Mivel most borsó szezon van, vettem is egy kilót, és valami olyan ételt szerettem volna készíteni belőle, ami megőrzi a kellemes ízét, ezért szuper ez a leves, nagyon könnyű, még annál is gyorsabb, és isteni nyárias borsó íze van. Nem utolsó sorban pedig a világos zöld színe is gyönyörű. Egyedüli hátránya, hogy igazán finom csak a friss zsenge zöldborsóból lesz. De amúgyis azt gondolom, hogy jobb szezonális friss zöldségeket enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...