r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-citromos zöldborsókrémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bazsalikomos-citromos zöldborsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12388 micro
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24775 micro
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kis fej hagymát apró kockákra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk.
  2. Mikor üvegesre pirult, karamellizáljuk a cukorral, és beletesszük a frissen pucolt borsót.
  3. Pár percig kevergetjük, hogy az enyhén karamellizálódott hagyma és olívaolaj bevonja a borsószemeket.
  4. Felöntjük fél liter forrásban lévő húsalaplével (ha ez nincsen, akkor a fél liter forró vízbe feloldott leveskockával).
  5. Lefedve körülbelül 10-15percig főzzük, a borsó nagyon hamar megpuhul.
  6. Levesszük a tűzről, fűszerezzük a sóval (ha szükséges),borssal, szerecsendióval.
  7. A botmixerrel krémlevessé pépesítjük.
  8. Ha kész,belereszeljük a fél citrom héját, és annyi levet nyomunk bele, amitől kellemes,hűs,citromos íze lesz.
  9. Végül belekeverjük a frissen felvágott bazsalikom leveleket.
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5811
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a zöldségeket, főleg a frissen piacon beszerezhetőeket. Mivel most borsó szezon van, vettem is egy kilót, és valami olyan ételt szerettem volna készíteni belőle, ami megőrzi a kellemes ízét, ezért szuper ez a leves, nagyon könnyű, még annál is gyorsabb, és isteni nyárias borsó íze van. Nem utolsó sorban pedig a világos zöld színe is gyönyörű. Egyedüli hátránya, hogy igazán finom csak a friss zsenge zöldborsóból lesz. De amúgyis azt gondolom, hogy jobb szezonális friss zöldségeket enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...