r
Nosalty Logó

Bázai kolbászleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Bázai kolbászleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

622
Kalória
22.9g
Fehérje
21.4g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
654.6g
Víz
29.5g
Koleszterin
5.6g
Rost
7.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2491 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    654.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 622 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6495.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    5272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    2007 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7616 micro
Összesen 2491 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. Rátesszük a karikára szeletelt kolbászt, meghintjük fűszerpaprikával és kicsit pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot, felöntjük 2 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, beledobjuk a babérlevelet, és belepréseljük a megtisztított fokhagymát.
  4. A tejfölt kikeverjük a mustárral, liszttel egy merőkanálnyi levessel. Jól kikeverjük, és besűrűsítjük vele a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Egy kicsit ebből is, egy kicsit abból is tettem bele, és ez lett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!