Batyus leves ahogy Sally készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
8g kolbász38 kcal
-
12 kcal
-
333g víz0 kcal
A batyu tésztájához
-
50g finomliszt182 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g víz0 kcal
A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)
-
67g burgonya39 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
12 kcal
Összesen
355
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
71 kcal
-
2000g víz0 kcal
A batyu tésztájához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
50g víz0 kcal
A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)
-
400g burgonya231 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
71 kcal
Összesen
2128
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
4.9g fehérrépa3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
2.7g paprika0 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
1.4g kolbász6 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
54.3g víz0 kcal
A batyu tésztájához
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g víz0 kcal
A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)
-
10.9g burgonya6 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
56
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 496.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1674 micro
-
β-karotin 4211 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
355
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4495.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 2801 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2978.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2611 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 10045 micro
-
β-karotin 25269 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 2224 micro
Összesen
2128
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 273 micro
-
β-karotin 686 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
A batyu tésztájához
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kk só
-
1 kk bors
A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A leveshez
- Leves alap: olajat melegítünk, rászórjuk a lisztet, majd a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni.
- Míg felforr, megpucoljuk a levesbe való zöldségeket, és felkarikázzuk. Fűszerezzük a levest, és rakjuk bele a zöldségeket.
- Batyu tészta: az összes hozzávalót összekeverjük, majd kemény tésztát gyúrunk egy kis víz segítségével. Félrerakjuk pihentetni.
- Töltelék: a kockára vágott főtt krumplikat hozzáadjuk az olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymákhoz, és zöldségzöldjéhez. Tulajdonképpen ez egy hagymás tört krumpli. Ha kész, késes robotgéppel összevágjuk, aprítjuk, hogy krém állagú legyen.
- A batyu tésztát kettévesszük, ésmind a kettőt nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik tésztát rárakjuka "tésztacsodára", ésa tölteléket a mélyedesekbe adagoljuk. Ráfektetjük a másik tésztát, és határozott, többszöri mozdulattal végiggördítjükrajta a nyújtót.
- Megfordítjuk a "tésztacsodát", és kinyomkodjuk a gombócokat.
- A maradék tésztával ugyanezt megcsináljuk, ha kevesebb tészta maradt, vagy elfogyott a töltelék, akkor csíkokra vágjuk a tésztát, és csomót kötünkrájuk, és így dobjuka levesbe!
- A félig megpuhult zöldségekhez adjuk a tészta batyukat, és 10-15 perc alatt készre főzzük a levest.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8594
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tartalmas levest szerettem volna, és volt egy kis maradék hagymás tört krumplim. A "tésztacsoda" szerkezet egy műanyag edényeket gyártó cég kreálmánya. Ha valakinek nincs ilyen, akkor a következőt kell csinálni: a kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, közepébe rakjuk a tölteléket, és a kocka sarkait átlósan összefogjuk, kézzel a széleit összenyomkodjuk.