r
Nosalty Logó

Batátakrémleves kolbászchipsszel és fokhagymás bagett-tel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hófehérke
Batátakrémleves kolbászchipsszel és fokhagymás bagett-tel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

kolbászchips

bagett

Összesen 556 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

kolbászchips

bagett

Összesen 1670 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

kolbászchips

bagett

Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    12780 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 556 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4900.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    4066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1469 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    38340 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1670 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

leves

kolbászchips

  • 20 dkg kolbász (ízlés szerint használható vékony csemege vagy csípős szárazkolbász)

bagett

Elkészítés

leves

  1. Az édesburgonyát (batátát) meghámozzuk, felkockázzuk. Ehhez a leveshez számomra a sárga húsú burgonya passzol a legjobban, de lilával vagy fehérrel is nagyon finom. A kaliforniai paprika felét vagy harmadát (ízlés- és méretfüggő) szintén felkockázzuk. A zellerszárat egyben vagy 2-3 nagyobb darabban a felkockázott zöldségekhez adjuk. Egy gerezd fokhagymát kisebb szeletekre vágunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ez nekem kb. 1-1,5 l szokott lenni.
  2. A zöldségeket feltesszük főni, közben hozzáadjuk a sót, borsot és az ételízesítőt.
  3. Amíg fő a leves, a kolbászt vékony karikákra szeljük, és egy előmelegített serpenyőben szétterítjük. Kb. 1-2 percig pirítjuk. Amikor éppen kicsordul a zsírja, átfordítjuk a kolbászkarikákat. További max. 1 percig pirítjuk, és kiszedjük. A karikák melegen is nagyon finomak, de hidegen kifejezett ropogós, törékeny szeletek, mint a chips. A levesben mindkét állapotában nagyon finom.
  4. Két gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átnyomunk, és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval. A bagettet ferdén felszeljük, és a fokhagymás szósszal "lazán" megkenjük. Nem elvárás, hogy jusson mindenhova. Így hol ropogós, hol pedig ízes, szaftos.
  5. Ha a batáta és a paprika megpuhult, a zellerdarabokat kiemeljük. Ezért érdemes nagyobb darabokban beletenni. Ha valaki mégis szeretné megenni, megértem, akkor viszont icipici kockákra vágja, hogy ne legyen tele a zeller száldarabkáival a leves turmixolás után.
  6. A levest egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Tálaljuk. A tálaláshoz használhatunk még levesgyöngyöt, bazsalikomot és persze a "nagyoknak" frissen őrölt borsot, vagy chilipelyhet is. Egy könnyű, lágy levest kapunk, amit kedvünk szerint tovább fűszerezhetünk, vagy a kiegészítőkkel tehetünk izgalmasabbá.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2390
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

Gyorsan, egyszerűen finomat és laktatót összedobni a család összes férfitagjának kihívás. De most ez nem volt lehetetlen ezzel a levessel. Kb. félórámba telt, és mindenki degeszre ette magát. Persze nem is maradt...

Hozzávalók

leves

kolbászchips

bagett

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...