r
Nosalty Logó

Basbousa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Basbousa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az öntethez

A tésztához

Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az öntethez

A tésztához

Összesen 9056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az öntethez

A tésztához

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    302.9 g
  • Telített zsírsav
    250 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    2650 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1496.6 g
  • Cukor
    986 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 9056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Az öntethez

A tésztához

Elkészítés

Az öntethez

  1. A tésztához valókat összekeverjük, és min. 3 órát hűtőben pihentetjük. Elkészíthetjük előző este is, és pihenhet egész éjszaka.
  2. Sütés előtt még egyszer átkeverjük a masszát, majd kivajazott vagy -margarinozott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük az öntetet: a cukorból és a vízből szirupot főzünk, amit a citromlével ízesítünk. A forró szirupot a megsült, de még forró tészta tetejére locsoljuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 22785
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 01.

Ajánló

A kókuszreszeléket, amit a süti tetejére szórtam, egy száraz serpenyőben előzőleg megpirítottam. Így sokkal finomabb (szerintem, de ízlés kérdése).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy angol weboldalon olvastam.

Hozzávalók

Az öntethez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...