Báránycomb egész sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ági@receptek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
533
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1597
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 219.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
533
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 117.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1782.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 933 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 659.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
1597
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A báránycombot alaposan mossuk meg, akár többször is, hogy a faggyús réteg ne rontsa el a hús ízét. Szurkáljuk meg a bőrét több helyen, majd a résekbe dugdossuk bele a meghámozott és kettévágott fokhagymadarabokat.
- A felaprított rozmaringot, a lereszelt citromhéjat, a citrom levét és az olívaolajat keverjük össze, majd dörzsöljük be a páccal a húst (én tejet is öntök a páchoz, de elhagyható ). Helyezzük egy jól záródó edénybe vagy egy légmentes tasakba, és néhány órára - vagy akár egy egész éjszakára is - tegyük hűtőbe.
- Amikor letelt az idő, vegyük ki a pácból, és ízlésünk szerint sózzuk meg. Tegyük bele egy tepsibe, lila hagymát is vághatunk köré, és fóliával takarjuk le. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy-másfél óra alatt süssük pirosra a húst. Várjunk néhány percet, mielőtt felszeletelnénk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 117
- Össznézettség: 12865
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ági@receptek
3 recept