r
Nosalty Logó

Bárány mentaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági988
Bárány mentaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
232 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A bárányhoz

A mentaszószhoz

Összesen 872 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A bárányhoz

A mentaszószhoz

Összesen 5232 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A bárányhoz

A mentaszószhoz

Összesen 226 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 872 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.8 g

Zsír

  • Összesen
    413.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8936.7 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    4640 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 5232 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A mentaszószhoz

Elkészítés

A bárányhoz

  1. A bárány elkészítése:
  2. Vágjuk ki a báránycombból a porcokat és a felesleges zsírt.
  3. Keverjük összea fokhagymát,2 ek olajjal, rozmaringgal,mustárral, borssal,dörzsöljük el a húsfelszínén.
  4. Pácoljukszobahőmérsékleten 1 órán át, vagy hűtőszekrényben akár 48órán keresztül.
  5. Egynagy, nehézserpenyőben,forrósítsuk fel a maradék olajatmagas hőfokon,tegyük bele a lábat, és kapassuk oda,gyakori fordítgatás mellett,süssük körülbelül 5percig, amígmegbarnulminden oldalról.
  6. Helyezzük a lábat egy tepsibe.
  7. Öntsük a bortés a sót egyserpenyőbe.Forraljuk fel,keverésselkaparjukfel, öntsüka húsra.
  8. Süssük a báránycombot232 C-on asütőben15 percig,majd csökkentsük a hőmérsékletet177 C-ra, és süssük tovább 25 percig, ha enyhénsültre akarjuk, vagy 35 percig, ha közepesen átsültre.
  9. Vegyük ki, és fólia-sátorban hagyjuk pihenni15 percig.
  10. A mentaszósz elkészítése:
  11. Közbenhelyezzüka serpenyőt a sütőbe közepes lángon.
  12. Keverjük hozzá amogyoróhagymátés főzzük,gyakran kevergetve,5 percig, vagy amígmegpuhul.
  13. Keverjük hozzá abort.Forraljuk fel,és főzzük,keverés mellett,1 percig, vagy amíg csökkenamáz.
  14. Keverjük hozzá az alaplevet,ecetet és cukrot.
  15. Továbbra isgyorsanforraljuk2 percig, vagy amíg amártáskissébesűrűsödik, öntsükátfinomszeműszitán.
  16. Keverjük hozzá amentát.
  17. Szervírozzuk a sült mellé.
  18. Díszítsükfriss mentaággal.
  • Sütés hőfoka: 232 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19624
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ági988 6 recept

Titanic rajongóként szívügyemnek éreztem, hogy néhány ételt elkészítsek az utolsó vacsora menüjéből a 100 éves évforduló alkalmából. Két fogást választottam ki a 24 féle étel közül: az egyik a Bárány mentaszósszal (Lamb with mint sauce), amit Rose is kedvelt:), a másik egy desszert, amelynek érdekes története van. A hajóval együtt receptje a mélység titkaiba merült: ez a Waldorf Pudding. A Titanic első és utolsó útjának 100. évfordulójára készítettem el ezt a receptet, melyet az utolsó vacsorakor az első osztályon szolgáltak fel az ötödik fogásként 1912.április 14-én. Szerencsére sikerült megtalálni az eredeti recepteket. Összegyűjtöttem mindet, és lefordítottam, illetve átváltogattam az angol mértékegységeket. Istenien sikerült. A bárány mentaszósszal szó szerint első osztályú, szerintem az utasok is meg voltak vele elégedve aznap este. Készítsétek el, jó étvágyat hozzá, de hagyjatok helyet a Waldorf puddingnak is!:)

Hozzávalók

A bárányhoz

A mentaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...