Barackpudingos charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 14% Zsír
Lekváros piskótarolád
-
28g tojás35 kcal
-
16g porcukor60 kcal
-
2g víz0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
16g finomliszt57 kcal
-
28 kcal
Krém
-
21 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
38g tej21 kcal
-
21 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
Összesen
387
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 14% Zsír
Lekváros piskótarolád
-
220g tojás277 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
16g víz0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
222 kcal
Krém
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
167 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
Összesen
3090
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 14% Zsír
Lekváros piskótarolád
-
15.4g tojás19 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
5.6g sárgabaracklekvár16 kcal
Krém
-
3.2g tejszínízű pudingpor12 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
21g tej12 kcal
-
4.2g sárgabaracklekvár12 kcal
-
1.4g zselatinfix2 kcal
-
28.1g növényi tejszín70 kcal
Összesen
217
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
387
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 117.8 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1944.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.4 g
-
Cukor 252 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 224.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 596 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
3090
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Lekváros piskótarolád
-
12.5 dkg porcukor
-
2 ek víz
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
12.5 dkg finomliszt
Krém
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 csapott ek cukor
-
3 dl tej
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
4 dl növényi tejszín
Elkészítés
Lekváros piskótarolád
- A porcukrot tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd kezdjük el kikeverni. Amikor kezd habosodni. adjuk hozzá a vanília aromát, majd pár perc múlva, állandó keverés mellett a forró vizet is. Ezután keverjük még 1-2 percig, hogy jó habos legyen. Jöhet a szitált liszt, amit fakanállal óvatosan, hogy a hab ne törjön, forgassunk bele. Egy 30×40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük rá a masszát. 180 C fokra előmelegített sütőben, 15 percig süssük. Vigyázzunk, nehogy nagyon kiszáradjon a piskóta, mert különben törni fog a feltekerésnél, nem lesz szép.
- A sütőből kivett tésztát fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk óvatosan le az aljáról a másik sütőpapírt. Ezután takarjuk le egy jól kicsavart, éppen csak nyirkos tiszta konyharuhával, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha a piskóta már éppen, hogy csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy, mint a bejglit, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tekerjük ki, kenjük meg lekvárral, tekerjük vissza, és hagyjuk állni legalább 1 óra hosszát, mielőtt felszeletelnénk.
- Egy kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki frissen tartó fóliával úgy, hogy bőven túllógjon rajta. A piskótaroládot vékonyan, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk fel (egy recés kenyérvágó kés a legjobb), majd béleljük ki vele a tálat, a maradékot pedig tegyük félre, mert kell majd a tetejére.
- Az elkészült krémet öntsük bele a piskótával kibélelt tálba, és rakjuk rá a maradék piskótaszeleteket. Hajtsuk a tészta tetejére a túllógó fóliát, tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen meg tudjon dermedni, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt fordítsuk rá a süteményt egy tálcára, szeleteljük fel, és ha igény van rá, tetejét enyhén porcukrozva kínáljuk.
Krém
- A pudingot a cukorral kevés tejben keverjük csomómentesre, és a többi tejjel, lassú tűzön sűrítsük be. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük jó kemény habbá. A kihűlt pudingot a lekvárral alaposan keverjük ki, szórjuk rá a zselatinfixet, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény tejszínhabot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 24450
- Feltöltés dátuma: 2016. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy francia tortakülönlegesség, nagyon finom sárgabaracklekváros piskótaroládból, nagyon sok habos krémmel megtöltve. Most a választásunk a baracklekvárra esett, de bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.