r
Nosalty Logó

Barackpudingos charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Barackpudingos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lekváros piskótarolád

Krém

Összesen 387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lekváros piskótarolád

Krém

Összesen 3090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lekváros piskótarolád

Krém

Összesen 217 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 3090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Lekváros piskótarolád

Krém

Elkészítés

Lekváros piskótarolád

  1. A porcukrot tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd kezdjük el kikeverni. Amikor kezd habosodni. adjuk hozzá a vanília aromát, majd pár perc múlva, állandó keverés mellett a forró vizet is. Ezután keverjük még 1-2 percig, hogy jó habos legyen. Jöhet a szitált liszt, amit fakanállal óvatosan, hogy a hab ne törjön, forgassunk bele. Egy 30×40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük rá a masszát. 180 C fokra előmelegített sütőben, 15 percig süssük. Vigyázzunk, nehogy nagyon kiszáradjon a piskóta, mert különben törni fog a feltekerésnél, nem lesz szép.
  2. A sütőből kivett tésztát fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk óvatosan le az aljáról a másik sütőpapírt. Ezután takarjuk le egy jól kicsavart, éppen csak nyirkos tiszta konyharuhával, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha a piskóta már éppen, hogy csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy, mint a bejglit, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tekerjük ki, kenjük meg lekvárral, tekerjük vissza, és hagyjuk állni legalább 1 óra hosszát, mielőtt felszeletelnénk.
  3. Egy kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki frissen tartó fóliával úgy, hogy bőven túllógjon rajta. A piskótaroládot vékonyan, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk fel (egy recés kenyérvágó kés a legjobb), majd béleljük ki vele a tálat, a maradékot pedig tegyük félre, mert kell majd a tetejére.
  4. Az elkészült krémet öntsük bele a piskótával kibélelt tálba, és rakjuk rá a maradék piskótaszeleteket. Hajtsuk a tészta tetejére a túllógó fóliát, tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen meg tudjon dermedni, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt fordítsuk rá a süteményt egy tálcára, szeleteljük fel, és ha igény van rá, tetejét enyhén porcukrozva kínáljuk.

Krém

  1. A pudingot a cukorral kevés tejben keverjük csomómentesre, és a többi tejjel, lassú tűzön sűrítsük be. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük jó kemény habbá. A kihűlt pudingot a lekvárral alaposan keverjük ki, szórjuk rá a zselatinfixet, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24450
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy francia tortakülönlegesség, nagyon finom sárgabaracklekváros piskótaroládból, nagyon sok habos krémmel megtöltve. Most a választásunk a baracklekvárra esett, de bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

Hozzávalók

Lekváros piskótarolád

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...