r
Nosalty Logó

Barackos-túrós tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos-túrós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 1292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát fövő sós vízben kb. 10 percig főzzük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tűzállótálat kikenünk a vajjal, és a zsemlemorzsával megszórjuk.
  2. A túrót a kétféle cukorral, citromlével és tojások sárgájával elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott barackot.
  3. A tésztát leszűrjük, a túrós krémhez kavarjuk, majd óvatosan hozzákavarjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehérjét is.
  4. A masszát az előkészített formába öntjük, betoljuk a sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 15542
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálaljuk finom vaníliamártással vagy egyszerűen lekvárral.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...