r
Nosalty Logó

Barackos-túrós táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tymess25
Barackos-túrós táska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272.1 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 3299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot elkészítjük a szokásos módon. A megszokott fél liter helyett csak 4 dl tejjel dolgozzunk. A pudingpor, kevés tej és a cukor összekeverésénél még 1 evőkanál lisztet is teszünk bele, mert így sűrűbb pudingot kapunk. Megvárjuk, míg kihűl.
  2. A leveles tésztákat szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd az egyik tésztát félbevágjuk, és vékonyra (kb. 2-3 mm) kinyújtjuk. 16 kockára vágjuk, ha az összes tésztát felhasználjuk, akkor 64 db sütink lesz.
  3. Töltelék összeállítása: A pudingot, túrót, tojást, vanília cukrot, darabolt barackot, citrom levét és héját összekeverjük. Őszibarack helyett sárgabarackot, körtét vagy más gyümölcsöt is beletehetünk. Ha nem elég édes még, cukrot tehetünk bele. Ha a túró szárazabb, akkor még egy tojást tegyünk bele, hogy a masszánk jól összeálljon.
  4. A kenéshez a tojást villa segítségével egy pohárban felverjük. A már felkockázott lapok széleit ezzel a tojással megkenjük. Majd egy diónyi tölteléket teszünk a közepébe, és a süti egyik sarkát ráhajtjuk a szemben lévő másik sarkára, és jól összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ha szeretnénk, háromszögek helyett batyut is készíthetünk, itt már csak a fantázia szab határt.
  5. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket villával megszurkáljuk, és a tojással megkenjük. Forró sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Ha megsült, ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4691
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyorsan elkészíthető és finom süteményeket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-túrós táska
tymess25 1 recept

Nagyon szeretjük a túrós süteményt, de szerettem volna már valami újdonságot is kipróbálni, ezért magát a tölteléket dobtam fel egy kis pudinggal és gyümölcsdarabokkal. Amikor legelőször elkészítettem, attól féltem, túl nagy mennyiséget csináltam, és azt gondoltam, ezt fogjuk enni egész héten.:) De amikor az este elkészített süti másnapra elfogyott, mosolyogva és megelégedetten nyugtáztam, hogy érdemes volt az egy kilónyi mennyiségű tésztát felhasználnom, mert úgy tűnt, nagyon ízlett mindenkinek. Nagyon finom a töltelék, talán még másnap ízletesebb és puhább a tésztája. Vigyázat, mert hamar elfogy!!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...