r
Nosalty Logó

Barackos-túrókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos-túrókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Összesen 4715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8197.1 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1820 micro
  • β-crypt
    427 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 4715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótához a tojásokat a kétféle cukorral, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt jó krémesre keverjük. Rászitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel elkavart lisztet, óvatosan hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd tányérra tesszük, és köréje tortakarimát csatolunk.
  3. A barackpüréhez a nagy 820 g barackkonzervet leszűrjük, a levét felfogjuk, majd kell a zselés réteghez. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A barackot pürésítjük, kb. 500 ml barackpürének kell lennie. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek. pürét, majd a maradék püréhez keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A túrós krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a joghurttal, cukorral és a citromlével. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 5 ek. krémet, majd a maradék krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  5. A piskótalapra elosztunk pár ek. barackpürét, majd rásimítjuk a krém felét, rá a püré fele, a maradék krém, és a végén a maradék püré. Egy villával óvatosan márványosra kavarjuk. Kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
  6. A zselés réteghez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Kicsavarjuk, kevés konzerv lében felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a maradék levet. A tortára öntjük, és kb. 8 órára betesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5236
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármikor jól esik ez a könnyed, finom, gyümölcsös torta.

Hozzávalók

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...