Barackos-túrókrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához:
-
9g tojás12 kcal
-
1g víz0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
3 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barackpüréhez:
-
41g barackkonzerv29 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
A túrós krémhez:
-
1g lapzselatin5 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A zselés réteghez:
-
71 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
Összesen
395
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához:
-
110g tojás138 kcal
-
8g víz0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A barackpüréhez:
-
490g barackkonzerv353 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
A túrós krémhez:
-
16g lapzselatin56 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A zselés réteghez:
-
300g gyümölcskonzervlé849 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
Összesen
4715
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához:
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A barackpüréhez:
-
19.7g barackkonzerv14 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
A túrós krémhez:
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
30.1g tehéntúró44 kcal
-
6g joghurt4 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
A zselés réteghez:
-
34 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
Összesen
189
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.1 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 120.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
395
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182 g
Zsír
-
Összesen 161.6 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8197.1 g
-
Cink 1955 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 1260 mg
-
Vas 1505 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 2297 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 61 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.7 g
-
Cukor 552 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1447.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 901 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 1017 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1820 micro
-
β-crypt 427 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
4715
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.9 g
-
Cink 78 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
2 db tojás
-
1 ek víz
-
80 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
70 g finomliszt
-
30 g étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
A barackpüréhez:
-
490 g barackkonzerv
-
5 db lapzselatin
A túrós krémhez:
-
8 db lapzselatin
-
150 g joghurt
-
120 g cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
300 ml habtejszín
A zselés réteghez:
-
3 db lapzselatin
Elkészítés
A piskótához:
- A piskótához a tojásokat a kétféle cukorral, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt jó krémesre keverjük. Rászitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel elkavart lisztet, óvatosan hozzákeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd tányérra tesszük, és köréje tortakarimát csatolunk.
- A barackpüréhez a nagy 820 g barackkonzervet leszűrjük, a levét felfogjuk, majd kell a zselés réteghez. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A barackot pürésítjük, kb. 500 ml barackpürének kell lennie. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek. pürét, majd a maradék püréhez keverjük. Hidegre tesszük.
- A túrós krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a joghurttal, cukorral és a citromlével. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 5 ek. krémet, majd a maradék krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
- A piskótalapra elosztunk pár ek. barackpürét, majd rásimítjuk a krém felét, rá a püré fele, a maradék krém, és a végén a maradék püré. Egy villával óvatosan márványosra kavarjuk. Kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
- A zselés réteghez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Kicsavarjuk, kevés konzerv lében felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a maradék levet. A tortára öntjük, és kb. 8 órára betesszük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5233
- Feltöltés dátuma: 2016. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Bármikor jól esik ez a könnyed, finom, gyümölcsös torta.