r
Nosalty Logó

Barackos pite riina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
riina
Barackos pite riina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 566 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    4178 micro
  • β-crypt
    631 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 3396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy 25 cm átmérőjű formát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy magas pereme legyen. Míg elkészítjük a tölteléket, betesszük a tésztát a hűtőbe.
  3. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  4. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk, hozzáadjuk a mézet és a keményítőt, majd óvatosan összekeverjük.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, megtöltjük a gyümölccsel, és 45 perc alatt a sütő alsó rácsára helyezve készre sütjük.
  6. Langyosra hűlve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1943
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű gyümölcsös sütire vágytunk a kánikulában. Ezt a sütit egy kis könyvecskében találtuk, ott erdei gyümölccsel volt töltve, de nekünk csak barackunk volt itthon, és így is nagyon finom volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...