r
Nosalty Logó

Barackos piskótatekercs-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
picurkaandi
Barackos piskótatekercs-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém és lekvár

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém és lekvár

Összesen 3444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém és lekvár

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.3 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém és lekvár

Elkészítés

Piskóta

  1. 180°C-ra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukor 1/3 részét, és kihabosítjuk. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgájás részhez adunk egy kevés habot, amit intenzív mozdulatokkal elkeverünk, majd a többi habot is óvatosan hozzákeverjük. 2 részletben beleforgatjuk a leszitált, sütőporos lisztet.
  4. 2 nagy, papíros tepsire szétosztjuk a masszát, egy kenőkéssel egyenletesre elkenjük, és 25-30 perc alatt megsütjük.
  5. Még melegen az egyik piskótalapra ráfektetünk egy sütőpapírt, és feltekerjük egy konyharuhával roládnak. Így hagyjuk kihűlni, könnyebb lesz majd később törésmentesen feltekerni.

Krém és lekvár

  1. Lehúzzuk a másik piskótalapról a sütőpapírt, megkenjük lekvárral, és 4 egyforma csíkra vágjuk. Feltekerjük az első csíkot a rövidebb oldalán jó szorosan, a végét hozzá illesztjük a következő csíkhoz, és folytatólagosan feltekerjük mind a 4 csíkot. Körbekenjük lekvárral. Belehelyezzük egy 10-12 szeletes tortaforma közepére.
  2. A konyharuhába feltekert piskótaroládról is lehúzzuk a papírt, megkenjük lekvárral, visszatekerjük szorosan, és kb. olyan vastagra szeleteljük, hogy kitöltse körben a tortaformát. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. Kivesszük a tortát a formából. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a habfixálót. Csillagcsöves habzsákból körbenyomjuk a tortát, és a tetejét is tejszínezzük.
  4. Gyümölccsel, csokival, bármivel, amivel szeretnénk, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2493
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picurkaandi 8 recept

Édesanyám 70. szülinapjára készült ez a torta. Olyan gyorsan fogyott el, ahogy elkészült. :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém és lekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...