r
Nosalty Logó

Barackos napraforgó sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos napraforgó sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2131.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 3387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt fél dl langyos tejben kis kanál cukorral meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A lisztbe beletesszük a tojást, vajat, cukort, felfutatott élesztőt, vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A tésztából napraforgó alakú figurát készítünk úgy, hogy kinyújtjuk a tésztát, kockákat vágunk belőle, majd természetesen késsel virág mintára formáljuk, és minden virágnak a közepét benyomkodjuk, majd ide kerül a barack.
  5. Előmelegítjük a sütőt. Lisztezett, olajozott tepsiben készre sütjük.
  6. Majd ha kihűlt a tészta, mindegyik közepébe egy fél barackot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1261
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a kelt tésztákat, így egy nagyon mutatós sütit sikerült összehoznom. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...