Barackos mascarponekrém Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
88g sárgabarack39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
19 kcal
Összesen
503
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
350g sárgabarack156 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
2011
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
31.9g sárgabarack14 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
9.1g fehérbor7 kcal
-
18.2g mascarpone74 kcal
-
18.2g görög joghurt19 kcal
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
Összesen
183
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 124.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 920 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
503
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 161.1 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.2 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 497.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 871 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 3681 micro
-
β-crypt 340 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
2011
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
2.5 ek cukor
-
200 g mascarpone
-
200 g görög joghurt
-
200 g habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A barackot megmossuk, szárazra itatjuk, kimagozzuk, majd a kockákra vágjuk. A barackot a cukorral, citromhéjjal és a borral felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd hagyjuk hűlni.
- A mascarponét a joghurttal és a vaníliás cukorral simára kavarjuk, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
- A mascarponekrémet a kihűlt barackkal 4 pohárba rétegezzük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 330
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 33924
- Feltöltés dátuma: 2017. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Selymes mascarponekrém finom aromás barackkal, egy álom. A desszertet tálalás előtt megszórhatjuk 1-2 ek. durvára vágott pisztáciával is.