r
Nosalty Logó

Barackos kölestorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos kölestorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5371 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 449 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.7 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7215.9 g
  • Cink
    405 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1920 mg
  • Vas
    336 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.3 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    367 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 5371 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a csipet sóval, a vaníliás cukorral. A megmosott kölest hozzáadjuk, és folytonos keverés mellett puhára főzzük.
  2. Még forrón belekeverjük a citromhéjat, a margarint és a glukonont.
  3. Ebből a kölesalapból kiveszünk 90 dkg-ot, és amíg meleg, belekeverjük a lisztet, túrót és a tojásokat. Jól kikeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, de tűpróbával állapítsuk meg, hogy valóban megsült-e. Még forrón rácsra borítjuk és kihűtjük.
  5. A maradék kölesalaphoz ha kihűlt, hozzákeverjük a lekvárt, 10 dkg apróra vágott barackot.
  6. A kihűlt tészta köré visszakapcsoljuk a tortakarikát.
  7. A tejszínt habbá verjük, a zselatint elkészítjük az utasítás szerint.
  8. A lekváros-barackos kölesalapba egy kis tejszínhabot keverünk, majd hozzáadjuk a hab többi részét is, amit óvatosan beleforgatunk. Ekkor a meleg zselatint is hozzákeverjük, és az elkészült krémet a tésztára öntjük.
  9. Hűtőszekrényben dermesztjük.
  10. Berajzoljuk a szeleteket a tortán, és minden szeletbe kiskanál segítségével egy lyukat vájunk.
  11. 16 szeletet vágunk a barackbefőttből a díszítéshez.
  12. A barackbefőtt levéből 2 dl-et és a megmaradt barackot pürésítjük. Belekeverjük a zseléport, felforraljuk, és a kialakított kis üregekbe kanalazzuk. Ha marad zselé, akkor a torta közepére önthetjük.
  13. Minden szeletre teszünk egy-egy barack szeletkét és visszatesszük a hűtőbe a tortát.
  14. A csokit megolvasztjuk és díszeket készítünk belőle. Minden tortaszeletre teszünk egy-egy csokidíszt is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7476
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátaimmal szilvesztereztem, és azt kérték, hogy újévre készítsem el nekik az ország tortáját. Kicsit leegyszerűsítettem, és glukononnal helyettesítettem a cukrot. Zila-tortaformám sincs, de szerinem sikerült anélkül is csoda jól megoldanom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom  lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...