r
Nosalty Logó

Barackos kölestorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos kölestorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5371 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 449 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.7 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7215.9 g
  • Cink
    405 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1920 mg
  • Vas
    336 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.3 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    367 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 5371 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a csipet sóval, a vaníliás cukorral. A megmosott kölest hozzáadjuk, és folytonos keverés mellett puhára főzzük.
  2. Még forrón belekeverjük a citromhéjat, a margarint és a glukonont.
  3. Ebből a kölesalapból kiveszünk 90 dkg-ot, és amíg meleg, belekeverjük a lisztet, túrót és a tojásokat. Jól kikeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, de tűpróbával állapítsuk meg, hogy valóban megsült-e. Még forrón rácsra borítjuk és kihűtjük.
  5. A maradék kölesalaphoz ha kihűlt, hozzákeverjük a lekvárt, 10 dkg apróra vágott barackot.
  6. A kihűlt tészta köré visszakapcsoljuk a tortakarikát.
  7. A tejszínt habbá verjük, a zselatint elkészítjük az utasítás szerint.
  8. A lekváros-barackos kölesalapba egy kis tejszínhabot keverünk, majd hozzáadjuk a hab többi részét is, amit óvatosan beleforgatunk. Ekkor a meleg zselatint is hozzákeverjük, és az elkészült krémet a tésztára öntjük.
  9. Hűtőszekrényben dermesztjük.
  10. Berajzoljuk a szeleteket a tortán, és minden szeletbe kiskanál segítségével egy lyukat vájunk.
  11. 16 szeletet vágunk a barackbefőttből a díszítéshez.
  12. A barackbefőtt levéből 2 dl-et és a megmaradt barackot pürésítjük. Belekeverjük a zseléport, felforraljuk, és a kialakított kis üregekbe kanalazzuk. Ha marad zselé, akkor a torta közepére önthetjük.
  13. Minden szeletre teszünk egy-egy barack szeletkét és visszatesszük a hűtőbe a tortát.
  14. A csokit megolvasztjuk és díszeket készítünk belőle. Minden tortaszeletre teszünk egy-egy csokidíszt is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7474
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátaimmal szilvesztereztem, és azt kérték, hogy újévre készítsem el nekik az ország tortáját. Kicsit leegyszerűsítettem, és glukononnal helyettesítettem a cukrot. Zila-tortaformám sincs, de szerinem sikerült anélkül is csoda jól megoldanom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom  lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek