Barackos kölestorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25g köles95 kcal
-
83g tej47 kcal
-
17g glutén62 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
28 kcal
-
13g tehéntúró18 kcal
-
40g barackbefőtt22 kcal
-
23 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
449
kcal
- 15% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g köles1134 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
200g glutén740 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
332 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
480g barackbefőtt259 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5371
kcal
- 15% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
10.4g köles39 kcal
-
34.6g tej19 kcal
-
6.9g glutén26 kcal
-
1.7g margarin12 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
11 kcal
-
5.2g tehéntúró8 kcal
-
16.6g barackbefőtt9 kcal
-
3.5g sárgabaracklekvár10 kcal
-
6.9g habtejszín20 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
3.5g csokoládé19 kcal
Összesen
184
kcal
- 15% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.3 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
449
kcal
- 15% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 293.7 g
Zsír
-
Összesen 196.3 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7215.9 g
-
Cink 405 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1920 mg
-
Vas 336 mg
-
Magnézium 726 mg
-
Foszfor 2677 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 20 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.3 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 850.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1288 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 39 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 182 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 1164 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1301 micro
-
β-crypt 367 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1275 micro
Összesen
5371
kcal
- 15% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg köles
-
1 l tej
-
20 dkg glutén
-
5 dkg margarin
-
1 csipet só
-
3 db tojás
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
15 dkg tehéntúró
-
480 g barackbefőtt
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
20 g zselatin
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
- A tejet felforraljuk a csipet sóval, a vaníliás cukorral. A megmosott kölest hozzáadjuk, és folytonos keverés mellett puhára főzzük.
- Még forrón belekeverjük a citromhéjat, a margarint és a glukonont.
- Ebből a kölesalapból kiveszünk 90 dkg-ot, és amíg meleg, belekeverjük a lisztet, túrót és a tojásokat. Jól kikeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük, de tűpróbával állapítsuk meg, hogy valóban megsült-e. Még forrón rácsra borítjuk és kihűtjük.
- A maradék kölesalaphoz ha kihűlt, hozzákeverjük a lekvárt, 10 dkg apróra vágott barackot.
- A kihűlt tészta köré visszakapcsoljuk a tortakarikát.
- A tejszínt habbá verjük, a zselatint elkészítjük az utasítás szerint.
- A lekváros-barackos kölesalapba egy kis tejszínhabot keverünk, majd hozzáadjuk a hab többi részét is, amit óvatosan beleforgatunk. Ekkor a meleg zselatint is hozzákeverjük, és az elkészült krémet a tésztára öntjük.
- Hűtőszekrényben dermesztjük.
- Berajzoljuk a szeleteket a tortán, és minden szeletbe kiskanál segítségével egy lyukat vájunk.
- 16 szeletet vágunk a barackbefőttből a díszítéshez.
- A barackbefőtt levéből 2 dl-et és a megmaradt barackot pürésítjük. Belekeverjük a zseléport, felforraljuk, és a kialakított kis üregekbe kanalazzuk. Ha marad zselé, akkor a torta közepére önthetjük.
- Minden szeletre teszünk egy-egy barack szeletkét és visszatesszük a hűtőbe a tortát.
- A csokit megolvasztjuk és díszeket készítünk belőle. Minden tortaszeletre teszünk egy-egy csokidíszt is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7474
- Feltöltés dátuma: 2012. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Barátaimmal szilvesztereztem, és azt kérték, hogy újévre készítsem el nekik az ország tortáját. Kicsit leegyszerűsítettem, és glukononnal helyettesítettem a cukrot. Zila-tortaformám sincs, de szerinem sikerült anélkül is csoda jól megoldanom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom lett.