r
Nosalty Logó

Barackos-kakaós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Barackos-kakaós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5775.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 1959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgájákat a cukorral és vaníliás cukorral alapossan kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
  3. A tojássárgájás masszához kanalazva hozzá adjuk a lisztet, majd a sütőport, és kikeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatossan beleöntjük, majd lassan azzal is elkeverjük, hogy ne törjön meg.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (TŰPRÓBA).
  5. Elkészítjük a krémet. A barackléhez hozzáadjuk a konzerv barack levet, ez kb. 1 liter lesz, ebben főzzük meg a vaníliás pudingot, ha valaki nem nagyon szereti a jó édeset, akkor a cukor elhagyható.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk. A barackot apró kockákra feldaraboljuk, és a felét a piskóta közepébe szórjuk, majd jön a puding 2/3-ad része rá. Majd rátesszük a tetejét, erre rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd a maradék puding jön.
  7. A kakaót némi vízzel kikeverjük, hogy egy sűrű masszánk legyen, és ha kissé meghűlt a puding a piskótán, akkor ráöntjük. Hűlés után tálalható. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6321
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Vendégek jöttek hozzánk, és a kislányuk tejcukor érzékeny, ezért próbáltam egy ilyen sütit csinálni, aminek szerencsére sikere lett!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...