Barackos-kakaós piskóta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
420 g őszibarack konzerv
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
A tetejére
-
8 ek cukrozatlan kakaópor
492
Kalória
16g
Fehérje
94.5g
Szénhidrátok
10.1g
Zsír
165.8g
Víz
270.1g
Koleszterin
9.5g
Rost
40.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
105g őszibarack konzerv76 kcal
-
9 kcal
-
86 kcal
-
5g cukor19 kcal
A tetejére
-
46 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
-
35 kcal
-
343 kcal
-
20g cukor77 kcal
A tetejére
-
182 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
1959
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
27.4g tojás35 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
34.9g őszibarack konzerv25 kcal
-
6.2g rostos gyümölcslé3 kcal
-
7.5g vaníliás pudingpor29 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
A tetejére
-
6.7g cukrozatlan kakaópor15 kcal
-
1.3g víz0 kcal
Összesen
163
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1443.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 165.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5775.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 486 mg
-
Foszfor 2517 mg
-
Nátrium 1416 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 38 mg
Víz
-
Összesen 663 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1399 micro
-
β-crypt 383 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1658 micro
Összesen
1959
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
163
kcal
Elkészítés
A piskótához
- A tojássárgájákat a cukorral és vaníliás cukorral alapossan kikeverjük.
- A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
- A tojássárgájás masszához kanalazva hozzá adjuk a lisztet, majd a sütőport, és kikeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatossan beleöntjük, majd lassan azzal is elkeverjük, hogy ne törjön meg.
- Előmelegített sütőben megsütjük (TŰPRÓBA).
- Elkészítjük a krémet. A barackléhez hozzáadjuk a konzerv barack levet, ez kb. 1 liter lesz, ebben főzzük meg a vaníliás pudingot, ha valaki nem nagyon szereti a jó édeset, akkor a cukor elhagyható.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk. A barackot apró kockákra feldaraboljuk, és a felét a piskóta közepébe szórjuk, majd jön a puding 2/3-ad része rá. Majd rátesszük a tetejét, erre rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd a maradék puding jön.
- A kakaót némi vízzel kikeverjük, hogy egy sűrű masszánk legyen, és ha kissé meghűlt a puding a piskótán, akkor ráöntjük. Hűlés után tálalható. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Vendégek jöttek hozzánk, és a kislányuk tejcukor érzékeny, ezért próbáltam egy ilyen sütit csinálni, aminek szerencsére sikere lett!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!