Barackos-joghurtos kakaós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
5g tojás6 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
21g tej12 kcal
-
8 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g rum1 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
A töltelékhez
-
23 kcal
-
85g őszibarack32 kcal
-
83g joghurt51 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g gyümölcslé0 kcal
Összesen
338
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
250g tej140 kcal
-
91 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
5g rum12 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A töltelékhez
-
100g őszibaracklekvár278 kcal
-
1016g őszibarack380 kcal
-
1000g joghurt610 kcal
-
40g zselatin134 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
4g gyümölcslé2 kcal
Összesen
4046
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
1.8g tojás2 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
1.6g margarin12 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g rum0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
A töltelékhez
-
3.2g őszibaracklekvár9 kcal
-
32.7g őszibarack12 kcal
-
32.2g joghurt20 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.1g gyümölcslé0 kcal
Összesen
129
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
338
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 92.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7911.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 2595 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 3019 mg
-
Nátrium 1651 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 708.9 g
-
Cukor 459 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1869 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 914 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 731 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1936 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1193 micro
Összesen
4046
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
1 db tojás
-
25 dkg cukor
-
5 dkg margarin
-
2.5 dl tej
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
5 ml rum
-
1 narancsból nyert narancshéj
A töltelékhez
-
10 dkg őszibaracklekvár
-
10 dl joghurt
-
40 g zselatin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A piskótához
- Kakaós piskótát sütünk - ha nincs időnk, használhatunk előre elkészített piskóta alapot.
- Hagyjuk kihűlni, kivesszük a tortaformából, elmossuk a tortaformát, majd visszahelyezzük úgy, ahogyan volt.
- Megkenjük őszibaracklekvárral vékonyan a piskótát.
- A barackokat felvágjuk szeletekre, és telepakoljuk a piskótát vele.
- A zselatint pár kanál őszibaracklével megmelegítjük.
- A joghurtba ízlés szerint belekeverjük a cukrot, citromhéjat, majd pedig a zselatint.
- Ráöntjük a barackokra, hagyjuk kihűlni, és hűtőbe tesszük minimum 4 órára.
- Ha már megdermedt, szétszedjük a tortaformát.
- Díszíthetjük barackkal, ésszórósablon forma segítségével kakaóval.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10891
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Ajánló
Akár vasárnapi ebéd desszertjeként, akár sima vendégváráshoz, akár ünnepeltnek készíthetjük. A sablonnal való díszítés igen sokat dob a kinézeten, ha érdekel, keresd a blogomban.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindig üdítő, könnyű édesség a joghurt és gyümölcs párosítása. Én ezt kakaós alappal variáltam, biztos sikerre lehet számítani. A szórósablonról, amellyel a tortát díszítettem, a blogomban olvashatsz bővebben.