Barackos cobbler
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Titi75
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
150g őszibarack56 kcal
-
44 kcal
-
29 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
Összesen
770
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
600g őszibarack225 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
-
114 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Összesen
3078
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
44.9g őszibarack17 kcal
-
2.2g mandulapehely13 kcal
-
2.2g étkezési keményítő9 kcal
-
4.5g barna cukor17 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
18.7g finomliszt68 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
Összesen
230
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1154 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 173.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
770
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 151.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4616 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1937 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.3 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 695.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 1159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1182 micro
-
β-crypt 390 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
3078
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
-
30 g mandulapehely
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
3 púpozott ek barna cukor
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1.5 dl habtejszín
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
Elkészítés
- Egy kerek piteformát kivajazunk. A sütőt 175-180 fokra bemelegítjük.
- A barackokat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és szépen, egyenletesen elrendezzük a formában. (Én megszórtam két marék szeletelt mandulával is, de ez el is hagyható.)
- Összekeverjük az étkezési keményítőt, a 3 ek barna cukrot és a vanília kikapart belsejét, és ezt egyenletesen a gyümölcsre szórjuk.
- A tésztához robotgéppel összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, vajat, tojást, tejszínt és a sót. Elég lágy tészta lesz. Annyira kell összeállnia, hogy kézzel gombócokat tudjunk formázni belőle.
- A diónyi gombócokat a gyümölcsre tesszük. Nem kell mindenhol befedni a tésztával, sütés alatt úgyis terül a tészta, de az se baj, ha a végén egy kis karamellizálódott gyümölcs kikandikál. :)
- A tetejét még megszórjuk az 1 evőkanál barna cukorral, majd fél óra alatt aranybarnára sütjük. Igazán szép szeleteket nem lehet vágni belőle, de a íz kárpótol a külalakért.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7535
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Titi75
5 recept
Van 2 nektarin és 3 őszibarackfánk, így ilyenkor augusztusban elég sok barackunk van. Gondoltam, a változatosság kedvéért sütök is belőle valamit. Még tavasszal lettem figyelmes egy tévéműsorban a cobbler-ra, aztán a neten utánanézve találtam is egy jó receptet. A tészta onnan van, a gyümölcsrész saját ötlet. De a cobbler bármilyen gyümölcsből elkészíthető, nagyon finom és egyszerű süti.