r
Nosalty Logó

Barackos cobbler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Titi75
Barackos cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3078 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 770 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1937 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    390 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 3078 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kerek piteformát kivajazunk. A sütőt 175-180 fokra bemelegítjük.
  2. A barackokat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és szépen, egyenletesen elrendezzük a formában. (Én megszórtam két marék szeletelt mandulával is, de ez el is hagyható.)
  3. Összekeverjük az étkezési keményítőt, a 3 ek barna cukrot és a vanília kikapart belsejét, és ezt egyenletesen a gyümölcsre szórjuk.
  4. A tésztához robotgéppel összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, vajat, tojást, tejszínt és a sót. Elég lágy tészta lesz. Annyira kell összeállnia, hogy kézzel gombócokat tudjunk formázni belőle.
  5. A diónyi gombócokat a gyümölcsre tesszük. Nem kell mindenhol befedni a tésztával, sütés alatt úgyis terül a tészta, de az se baj, ha a végén egy kis karamellizálódott gyümölcs kikandikál. :)
  6. A tetejét még megszórjuk az 1 evőkanál barna cukorral, majd fél óra alatt aranybarnára sütjük. Igazán szép szeleteket nem lehet vágni belőle, de a íz kárpótol a külalakért.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7533
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos cobbler
Titi75 5 recept

Van 2 nektarin és 3 őszibarackfánk, így ilyenkor augusztusban elég sok barackunk van. Gondoltam, a változatosság kedvéért sütök is belőle valamit. Még tavasszal lettem figyelmes egy tévéműsorban a cobbler-ra, aztán a neten utánanézve találtam is egy jó receptet. A tészta onnan van, a gyümölcsrész saját ötlet. De a cobbler bármilyen gyümölcsből elkészíthető, nagyon finom és egyszerű süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...