Baracklekváros kardinális
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
10 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
A töltelékhez
-
42 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
510
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
A töltelékhez
-
167 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
2037
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
11.5g tojás14 kcal
-
33.3g tojásfehérje17 kcal
-
8.3g tojássárgája27 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
4 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
A töltelékhez
-
6.3g sárgabaracklekvár17 kcal
-
20.8g habtejszín61 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
Összesen
211
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 136.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
510
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 93.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2112.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.2 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 546.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1018 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 988 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1370 micro
Összesen
2037
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
211
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
8 db tojásfehérje
-
4 db tojássárgája
-
9 ek cukor
-
3 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 evőkanál finomliszt
A töltelékhez
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
2 dl habtejszín
-
0.5 csomag habfixáló
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
- Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük, hogy jó sűrű legyen, a lisztet pedig apránként, fakanállal hozzákeverjük.
- 30x38-as tepsibe sütőpapírt teszünk úgy, hogy keresztben kettévágjuk, és középen 2-2 centit felhajtunk. Ez azért fontos, mert a süti megnő sütés közben, és mivel 2 db süti lesz fontos, hogy ne érjenek össze a sütőben.
- Az egyik sütőpapírra a fehér habból kanállal (vagy nyomózsákkal, de kanállal is tökéletes) három hosszú csíkot rakunk keresztbe a tepsibe, egymás mellé úgy, hogy azok összeérjenek. Ezután a fehér csíkok tetejére, azok találkozásához sárga csíkokat rakunk. A másik sütőpapírra szintén ugyanígy, annyi különbséggel, hogy a sárga csíkok tetejére még egy sor fehéret teszünk (ez lesz a süti teteje).
- Sütés előtt a sütő aljába egy kis edénybe vizet teszünk, így a süti sem ragad rá a papírra. Így sütjük 150 fokon 25 percig.
- Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hűlni hagyjuk, megfordítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt (óvatosan, mert könnyen törik).
- Ezután sárgabaracklekvárral megkenjük azokat a csíkokat, amiket először csináltunk, tejszínhabot teszünk rá (amibe 2 evőkanál cukrot és habfixálót rakunk). A másik csíkról is levesszük a papírt, és az egészet az előzőleg megkent tetejére rakjuk, végül porcukorral meghintjük. Vizes késsel könnyen szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 30x38
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 700
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 106319
- Feltöltés dátuma: 2014. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anya receptje, tökéletes bármilyen alkalomra, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, nem szükséges semmilyen különleges eszköz hozzá (gondolok itt a mérlegre, egyszerűen, kanállal is ki lehet mérni az adagokat). Tökéletes kezdő sütögetőknek!