r
Nosalty Logó

Baracklekváros kardinális

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baracklekváros kardinális
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 2037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 211 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
  3. Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük, hogy jó sűrű legyen, a lisztet pedig apránként, fakanállal hozzákeverjük.
  4. 30x38-as tepsibe sütőpapírt teszünk úgy, hogy keresztben kettévágjuk, és középen 2-2 centit felhajtunk. Ez azért fontos, mert a süti megnő sütés közben, és mivel 2 db süti lesz fontos, hogy ne érjenek össze a sütőben.
  5. Az egyik sütőpapírra a fehér habból kanállal (vagy nyomózsákkal, de kanállal is tökéletes) három hosszú csíkot rakunk keresztbe a tepsibe, egymás mellé úgy, hogy azok összeérjenek. Ezután a fehér csíkok tetejére, azok találkozásához sárga csíkokat rakunk. A másik sütőpapírra szintén ugyanígy, annyi különbséggel, hogy a sárga csíkok tetejére még egy sor fehéret teszünk (ez lesz a süti teteje).
  6. Sütés előtt a sütő aljába egy kis edénybe vizet teszünk, így a süti sem ragad rá a papírra. Így sütjük 150 fokon 25 percig.
  7. Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hűlni hagyjuk, megfordítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt (óvatosan, mert könnyen törik).
  8. Ezután sárgabaracklekvárral megkenjük azokat a csíkokat, amiket először csináltunk, tejszínhabot teszünk rá (amibe 2 evőkanál cukrot és habfixálót rakunk). A másik csíkról is levesszük a papírt, és az egészet az előzőleg megkent tetejére rakjuk, végül porcukorral meghintjük. Vizes késsel könnyen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 700
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 106319
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anya receptje, tökéletes bármilyen alkalomra, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, nem szükséges semmilyen különleges eszköz hozzá (gondolok itt a mérlegre, egyszerűen, kanállal is ki lehet mérni az adagokat). Tökéletes kezdő sütögetőknek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...