Baracklekváros bukta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kdrita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g margarin24 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
A tészta megkenéséhez
-
3g tojássárgája11 kcal
A töltelékhez
-
116 kcal
Összesen
616
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
A tészta megkenéséhez
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
Összesen
3691
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
38.2g finomliszt139 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1.3g margarin9 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
0g só0 kcal
A tészta megkenéséhez
-
1.3g tojássárgája4 kcal
A töltelékhez
-
15.9g sárgabaracklekvár44 kcal
Összesen
235
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
616
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2807.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 797 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1067 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 697 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 255.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 548 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 814 micro
Összesen
3691
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 1 ek cukorral és kevés langyos tejjel felfutatjuk.
- Közben a lisztet az olvasztott margarinnal, a maradék cukorral, tojással és sóval összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel (lassan adagolva) hólyagosra dagasztjuk. Lágy tésztát kell készíteni.
- Kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
- Közben a sütőt 180 C°-ra előmelegítjük.
- Mikor megkelt a tészta, lágyan átdolgozzuk, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, sárgabaracklekvárral töltjük, és feltekerjük.
- Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, és kb. még 20 percig kelesztjük.
- A tetejét tojássárgájával megkenjük, és 180 C°-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15120
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
kdrita
25 recept
Ez a tészta nálam a fonott kalács receptje is, ha nincs lekvárom, csak egyszerűen összefonom, a tetejét megkenem tojással, és kész a kalács.