r
Nosalty Logó

Baracklekváros bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Baracklekváros bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 3691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 3691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 ek cukorral és kevés langyos tejjel felfutatjuk.
  2. Közben a lisztet az olvasztott margarinnal, a maradék cukorral, tojással és sóval összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel (lassan adagolva) hólyagosra dagasztjuk. Lágy tésztát kell készíteni.
  4. Kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  5. Közben a sütőt 180 C°-ra előmelegítjük.
  6. Mikor megkelt a tészta, lágyan átdolgozzuk, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, sárgabaracklekvárral töltjük, és feltekerjük.
  7. Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, és kb. még 20 percig kelesztjük.
  8. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és 180 C°-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15131
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a tészta nálam a fonott kalács receptje is, ha nincs lekvárom, csak egyszerűen összefonom, a tetejét megkenem tojással, és kész a kalács.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...