r
Nosalty Logó

Barackízű joghurtos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackízű joghurtos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1817.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Minden alapanyagot megfelezünk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a meleg vizet, és tovább keverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt, 24x16 cm-es tepsibe tesszük a masszát, és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Ezt még egyszer megismételjük. Vagy süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is, és félbevágjuk.

Hozzávalók a krémhez

  1. A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítünk, és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a joghurtos krémet. Jól összedolgozzuk.
  3. A már kihűlt piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a krém másik felét.
  4. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre. Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverjük.
  5. Hűtőbe tesszük, majd hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x16
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10483
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiam nagyon szereti ezt a fajta csokoládés krémet, mivel nem vajas a krémje.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Máz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...