Banoffee Pie - az eredeti angol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztakosárhoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
25g vaj179 kcal
A töltelékhez
-
25g cukor97 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
75g banán43 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A tetejére
-
75g habtejszín219 kcal
-
3g dió21 kcal
-
34 kcal
Összesen
1051
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztakosárhoz
-
400g finomliszt1456 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
200g vaj1434 kcal
A töltelékhez
-
200g cukor774 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
600g banán342 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A tetejére
-
600g habtejszín1752 kcal
-
26g dió170 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
8402
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztakosárhoz
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
A töltelékhez
-
7.4g cukor29 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
-
22.3g banán13 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
A tetejére
-
22.3g habtejszín65 kcal
-
1g dió6 kcal
-
1.9g fehér csokoládé10 kcal
Összesen
311
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 607 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 595 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
1051
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 590.7 g
-
Telített zsírsav 357 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3275 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 971 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1380 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 738.6 g
-
Cukor 388 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4858 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 4758 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 1177 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
8402
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztakosárhoz
-
40 dkg finomliszt
-
8 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
A töltelékhez
-
20 dkg cukor
-
400 ml habtejszín
-
4 közepes db banán
-
10 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromlé
A tetejére
-
600 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztakosárhoz
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
- Ezután a tésztát belenyomkodjuk egy 28 cm-es tortaformába, egyenletesen, kialakítva egy peremet is.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelékhez
- A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Csomómentesen simára keverjük, míg teljesen felolvad a pirított cukor. Beletesszük a fél citrom levét, majd lehúzzuk a tűzről.
- Picit hagyjuk hűlni, és ekkor tesszük bele a vajat, majd simára keverjük.
- A banánt felkarikázzuk 2 cm-es darabokra, és a kihűlt tésztakosarunk aljára rakosgatjuk. Ráöntjük a langyos karamellkrémet.
A tetejére
- A tejszínhabot előírás szerint elkészítjük, majd ráhalmozzuk a karamell tetejére.
- Fehércsoki-forgáccsal és dióval szórjuk a tetejét. Másnap lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1148
- Feltöltés dátuma: 2018. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SweetSzenilla
57 recept
Az angolok egyik nagyon kedvelt édessége. Neve nemes egyszerűséggel a banán és a karamell (toffee) szavak ötvözete. A tészta elomlik a szájban, a töltelék mesésen csábító, és a tejszínhab, ami megkoronázza ezt a nemes süteményt. Eredetileg pekándióval díszítik a tetejét. Mivel linzertészta, ezért másnap szeleteljük.