r
Nosalty Logó

Banoffee Pie - az eredeti angol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SweetSzenilla
Banoffee Pie - az eredeti angol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1051 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1051 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    590.7 g
  • Telített zsírsav
    357 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4858 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4758 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 8402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztakosárhoz

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Ezután a tésztát belenyomkodjuk egy 28 cm-es tortaformába, egyenletesen, kialakítva egy peremet is.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.

A töltelékhez

  1. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Csomómentesen simára keverjük, míg teljesen felolvad a pirított cukor. Beletesszük a fél citrom levét, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. Picit hagyjuk hűlni, és ekkor tesszük bele a vajat, majd simára keverjük.
  3. A banánt felkarikázzuk 2 cm-es darabokra, és a kihűlt tésztakosarunk aljára rakosgatjuk. Ráöntjük a langyos karamellkrémet.

A tetejére

  1. A tejszínhabot előírás szerint elkészítjük, majd ráhalmozzuk a karamell tetejére.
  2. Fehércsoki-forgáccsal és dióval szórjuk a tetejét. Másnap lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1148
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banoffee Pie - az eredeti angol
SweetSzenilla 57 recept

Az angolok egyik nagyon kedvelt édessége. Neve nemes egyszerűséggel a banán és a karamell (toffee) szavak ötvözete. A tészta elomlik a szájban, a töltelék mesésen csábító, és a tejszínhab, ami megkoronázza ezt a nemes süteményt. Eredetileg pekándióval díszítik a tetejét. Mivel linzertészta, ezért másnap szeleteljük.

Hozzávalók

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...