r
Nosalty Logó

Banánpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banánpite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5352.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 2394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát megsütjük: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjéket, majd a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. Kerek tortaformában megsütjük.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet is.
  3. A tejet felforraljuk, majd lassan, fokozatosan, folyamatos kevergetés ezt is hozzáöntjük.
  4. Az egészet átöntjük egy lábasba, közepes hőmérsékleten forrásig melegítjük, majd folyamatos kavargatás mellett addig kavarjuk, míg sűrű állagú nem lesz.
  5. Ekkor elkeverjük benne a vanília esszenciát is, majd félretesszük kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát a kihűlt krémmel megkenjük, majd a 2 banánt felszeleteljük, s a karikákat eloszlatjuk a krémen.
  7. A tejszínt a habfixálóval, cukorral és a vanília esszenciával kemény habbá verjük, majd a banánrétegre öntjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5480
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Maga a sütemény habkönnyű, igazán kellemes, nem túl édes, nem fekszi meg a gyomrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túl sok volt itthon a banán :).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...