r
Nosalty Logó

Banánpalacsinta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Banánpalacsinta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
41 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

  • 0.5 db vanília (kikapart belseje)
  • 5 dkg eper (vagy más gyümölcs, a kész palacsinta díszítésére, elhagyható)

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

  • 3 dl vaníliapuding (házi készítésű vagy dobozos ez akkor kell ha nem akarunk vagy nincs kesudiós krémünk.)

A csokiöntethez

Elkészítés

A palacsinta tésztához

  1. Kaparjuk ki a vanília belsejét tegyük a banánnal a turmixgépbe, és daráljuk pépesre.
  2. Elosztjuk 4-6 felé attól függően, hogy mekkora palacsintákat szeretnénk.
  3. Tegyünk egy adagot, halehet egy szilikon sütőlapra, és vékonyan kenjük el, legyen palacsintaformája.
  4. Kiszárítjuk a gyümölcsaszalóban vagy a sütőben.
  5. Legyen rugalmas, de ne legyen ragacsos. Nagyon fontos, csak annyira legyen rugalma, hogy hajtogatni lehessen.
  6. A krém hozzávalóit tegyük a turmixgépbe, dolgozzuk jól össze. A legjobb ha a kesudióval kezdjük tegyünkannyidió tejet hozzá, hogy éppen elfedje tegyük bele a vaníliát, sótés krémesre dolgozzuk. Tegyük hozzá az édesítőt, banánt és lassan adagolva a többi tejet. Így nagyon habos síma krémet kapunk.Legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
  7. Ha a vanília krém 2-vel készítjük, akkor ízlésünk szerint.
  8. Olvasszuk fel a kakaóvajat, tegyük bele a kakaóport, édesítőszert, és a legvégén a kókuszolajat, nem kell felforróstani.
  9. Ha vajjal készítjük, akkor olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az édesítőszert, majd a kakaóport, és a legvégén a tejet v. tejszínt. Legyen csomómentes, sima-folyós az öntet.
  10. Tegyünk 1-2 kanál krémet a palacsintába, ha szeretjük tegyünk néhány szelet banánt rá. Hajtsuk vagy göngyöljük fel.
  11. Tegyünk gyümölcsöt a tetejére (elhagyható), és locsoljuk meg a kakaóöntettel.
  • Sütés hőfoka: 41 °C
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7339
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

Lisztérzékenyeknek, vega, raw étkezéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banánból készített palacsintatészta.:) Nagyon finom, de nem könnyű elkészíteni. Ha túl puha, akkor ragacsos marad a töltelék rákenése után, így még a tálról sem tudjuk felszendi. Ha túl kemény, akkor viszont nem tudjuk hajtogatni. A vanília kérmhez lehet egy kevés citromhéjat vagy narancs héjat is tenni.

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...