r
Nosalty Logó

Banános vakondtúrás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Banános vakondtúrás torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

978
Kalória
17.4g
Fehérje
86.7g
Szénhidrátok
65.1g
Zsír
108.2g
Víz
229.6g
Koleszterin
7.1g
Rost
46.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    260.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 3907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  3. Az 5 tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat.
  4. Ezután a lisztes keveréket a habbal felváltva óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, és egy 24 cm átmérőjű tortakarikát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát.
  5. Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, tűpróba, az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját!!! Ha kész, rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  6. A kihűlt piskótából kiszedjük a tészta egy részét úgy, hogy kb. 2 cm-es perem maradjon körbe, és 2 cm mélyen óvatosan kikaparjuk a piskótát, és félretesszük.
  7. Összeállítás: a banánokat hosszában félbevágjuk és a citromlével megkenjük őket, majd a kikapart piskóta helyére tesszük a lapos felével lefelé.
  8. A hulalát kemény habbá verjük, és belekeverjük a reszelt csokoládét (nagylyukú reszelő vagy uborkagyalu).
  9. Ezután a piskótára halmozzuk, az oldalára is jusson és a formája olyan legyen, mint egy vakondtúrás, a kikapart morzsalékos piskótával körbetapasztjuk, és kakaóporral megszórjuk.
  10. Egy éjszakára érdemes behűteni, hogy az ízek összeérjenek. A hulalába nem kell zselatint vagy fixálót tenni, mivel nem esik össze a hab.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Nagyon finom, könnyű, habos, valóban úgy néz ki, mint egy vakondtúrás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!