Banános vakondtúrás torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
11 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
113g banán64 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
125g növényi habtejszín314 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
6 kcal
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
450g banán256 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
23 kcal
Összesen
3907
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
16.6g tojás21 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
27.2g banán16 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
30.3g növényi habtejszín76 kcal
-
6.1g étcsokoládé33 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
236
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1406.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 108.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 260.4 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 918 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5624.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1145 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 2268 mg
-
Nátrium 1627 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.6 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 432.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 754 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1344 micro
Összesen
3907
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
8 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
3 db banán
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
5 dl növényi habtejszín
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta: a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
- Az 5 tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat.
- Ezután a lisztes keveréket a habbal felváltva óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, és egy 24 cm átmérőjű tortakarikát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát.
- Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, tűpróba, az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját!!! Ha kész, rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
- A kihűlt piskótából kiszedjük a tészta egy részét úgy, hogy kb. 2 cm-es perem maradjon körbe, és 2 cm mélyen óvatosan kikaparjuk a piskótát, és félretesszük.
- Összeállítás: a banánokat hosszában félbevágjuk és a citromlével megkenjük őket, majd a kikapart piskóta helyére tesszük a lapos felével lefelé.
- A hulalát kemény habbá verjük, és belekeverjük a reszelt csokoládét (nagylyukú reszelő vagy uborkagyalu).
- Ezután a piskótára halmozzuk, az oldalára is jusson és a formája olyan legyen, mint egy vakondtúrás, a kikapart morzsalékos piskótával körbetapasztjuk, és kakaóporral megszórjuk.
- Egy éjszakára érdemes behűteni, hogy az ízek összeérjenek. A hulalába nem kell zselatint vagy fixálót tenni, mivel nem esik össze a hab.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 102360
- Feltöltés dátuma: 2013. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, könnyű, habos, valóban úgy néz ki, mint egy vakondtúrás.