Banános sült sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Deloretta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
Krém
-
113g banán64 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
56g krémsajt141 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
Díszítés
-
38g habtejszín110 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
38g banán21 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1322
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
Krém
-
450g banán256 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
225g krémsajt563 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
Díszítés
-
150g habtejszín438 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
150g banán85 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
20g csokoládé109 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5288
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
Krém
-
23.1g banán13 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
2.6g barna cukor10 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
11.5g krémsajt29 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
Díszítés
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
7.7g banán4 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
1g csokoládé6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
272
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 140.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
1322
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75 g
Zsír
-
Összesen 316.3 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3443.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 857 mg
-
Nátrium 1840 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 560.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1562 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 1526 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
Összesen
5288
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Tészta
Krém
-
3 közepes db banán
-
1 ek citromlé
-
50 g barna cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
225 g krémsajt
-
200 g cukor
-
4 db tojás
Díszítés
-
150 ml habtejszín
-
1 db banán
-
30 g porcukor
Elkészítés
Tészta
- A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy körülbelül 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd kívülről vonjuk be alufóliával.
- A vajat olvasszuk meg egy kis lábosban (vagy akár mikróban).
- A kekszet zúzzuk össze vagy daráljuk le, keverjük bele a darált diót, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze, hogy egy nedves homok állagú keveréket kapjunk. Lehet natúr zabkekszet is használni csokis helyett, illetve lehet a kekszhez kakaóport keverni, vagy csokit olvasztani a vajba.
- A vajas kekszmorzsát öntsük a kibélelt tortaformába, és egyengessük el egy kanál hátuljával. (Én a tepsi oldalára is felvittem a tésztát, de az is jó ha csak az aljára kerül egy vastagabb réteg.)
- Tegyük be a sütőbe körülbelül 10 percre, hogy jobban összeálljon. (Nekem a hő hatására egy kicsit összerogyott a keksz a tortaforma oldalán, de miután kivettem a sütőből, egy kanállal helyrehoztam.)
- Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt beletennénk a krémet! (Ennek érdekében én betettem a fagyasztóba, amíg a krémet elkészítettem.)
Krém
- A banánt törjük péppé, adjuk hozzá a barna cukrot és a citromlevet. Egy kis lábosban főzzük egy pár percig, majd ha elzártuk a gázt, adjuk hozzá a vanília aromát és hagyjuk kihűlni.
- A cukrot keverjük a krémsajthoz, majd keverjük hozzá egyesével a tojásokat. Adjuk hozzá a banános pépet, amikor az már kézmelegre hűlt és jól keverjük össze.
- Vagyük ki a tésztát a fagyasztóból és öntsük bele a krémet.
- Tegyük a tortaformát egy nagyobb, vízzel töltött tepsibe. Ha esetleg elfelejtettük volna a tortaforma oldalát alufóliával bevonni, még nem késő pótolni. Ez a vízfürdő fogja megakadályozni, hogy a torta teteje kiszáradjon és megrepedezzen.
- Mehet a torta a sütőbe körülbelül 45 percre. Ha nagyon sül a teteje, akkor vegyük lejjebb a hőmérsékletet. Akkor sült át rendesen, ha már a krém nem rezeg, ha meglökdössük a tortaformát. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a sütőben szép lassan kihűlni.
Díszítés
- A hideg habtejszínt (vagy növényi tejszínt) a porcukorral verjük kemény habbá. A növényi tejszín nem fog összeesni, de ha tejszínt használunk és nem bízunk benne, tehetünk hozzá habfixálót, nehogy összeessen.
- A banánt nyomkodjuk péppé és óvatosan keverjük bele a felvert habba. Ételfestékkel lehet színezni.
- Egy nyomózsák segítségével díszítsük ki a habbal a torta tetejét. Érdemes megvárni, amíg kihűl a torta. Én türelmetlen voltam, és nem tett jót a habnak, kissé összeesett.
- Felvágás előtt minimum 8 órára tegyük hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2490
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 14.
Ajánló
Még tettem a tetejére csokidarabkákat, mert volt itthon bőven, de a díszítés természetesen mindenkinek a saját kreativitására van bízva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Deloretta
12 recept
Egy amerikai blogon talált recept, a sajttortákhoz továbbra is nagyon értenek a tengeren túl. Egy picit eltértem az eredeti recepttől, főleg a díszítésnél. Na, de hogy a sütiről is mondjak pár szót. Finom, krémes és banános. Én nagy sajttorta rajongó vagyok, akár a sült, akár a sütés nélküli sajttortákról van szó. Eddig inkább a sütés nélkülieket preferáltam, úgy gondoltam túl macerás a sütéssel bajlódni, meg bereped a teteje, összeesik, ha kihűl, stb. Itt viszont semmi ilyesmi baleset nem történt, igaz nagyon elővigyázatos voltam.