r
Nosalty Logó

Banános sült sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deloretta
Banános sült sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    316.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3443.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 5288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy körülbelül 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd kívülről vonjuk be alufóliával.
  2. A vajat olvasszuk meg egy kis lábosban (vagy akár mikróban).
  3. A kekszet zúzzuk össze vagy daráljuk le, keverjük bele a darált diót, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze, hogy egy nedves homok állagú keveréket kapjunk. Lehet natúr zabkekszet is használni csokis helyett, illetve lehet a kekszhez kakaóport keverni, vagy csokit olvasztani a vajba.
  4. A vajas kekszmorzsát öntsük a kibélelt tortaformába, és egyengessük el egy kanál hátuljával. (Én a tepsi oldalára is felvittem a tésztát, de az is jó ha csak az aljára kerül egy vastagabb réteg.)
  5. Tegyük be a sütőbe körülbelül 10 percre, hogy jobban összeálljon. (Nekem a hő hatására egy kicsit összerogyott a keksz a tortaforma oldalán, de miután kivettem a sütőből, egy kanállal helyrehoztam.)
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt beletennénk a krémet! (Ennek érdekében én betettem a fagyasztóba, amíg a krémet elkészítettem.)

Krém

  1. A banánt törjük péppé, adjuk hozzá a barna cukrot és a citromlevet. Egy kis lábosban főzzük egy pár percig, majd ha elzártuk a gázt, adjuk hozzá a vanília aromát és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukrot keverjük a krémsajthoz, majd keverjük hozzá egyesével a tojásokat. Adjuk hozzá a banános pépet, amikor az már kézmelegre hűlt és jól keverjük össze.
  3. Vagyük ki a tésztát a fagyasztóból és öntsük bele a krémet.
  4. Tegyük a tortaformát egy nagyobb, vízzel töltött tepsibe. Ha esetleg elfelejtettük volna a tortaforma oldalát alufóliával bevonni, még nem késő pótolni. Ez a vízfürdő fogja megakadályozni, hogy a torta teteje kiszáradjon és megrepedezzen.
  5. Mehet a torta a sütőbe körülbelül 45 percre. Ha nagyon sül a teteje, akkor vegyük lejjebb a hőmérsékletet. Akkor sült át rendesen, ha már a krém nem rezeg, ha meglökdössük a tortaformát. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a sütőben szép lassan kihűlni.

Díszítés

  1. A hideg habtejszínt (vagy növényi tejszínt) a porcukorral verjük kemény habbá. A növényi tejszín nem fog összeesni, de ha tejszínt használunk és nem bízunk benne, tehetünk hozzá habfixálót, nehogy összeessen.
  2. A banánt nyomkodjuk péppé és óvatosan keverjük bele a felvert habba. Ételfestékkel lehet színezni.
  3. Egy nyomózsák segítségével díszítsük ki a habbal a torta tetejét. Érdemes megvárni, amíg kihűl a torta. Én türelmetlen voltam, és nem tett jót a habnak, kissé összeesett.
  4. Felvágás előtt minimum 8 órára tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2490
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 14.

Ajánló

Még tettem a tetejére csokidarabkákat, mert volt itthon bőven, de a díszítés természetesen mindenkinek a saját kreativitására van bízva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános sült sajttorta
Deloretta 12 recept

Egy amerikai blogon talált recept, a sajttortákhoz továbbra is nagyon értenek a tengeren túl. Egy picit eltértem az eredeti recepttől, főleg a díszítésnél.  Na, de hogy a sütiről is mondjak pár szót. Finom, krémes és banános. Én nagy sajttorta rajongó vagyok, akár a sült, akár a sütés nélküli sajttortákról van szó. Eddig inkább a sütés nélkülieket preferáltam, úgy gondoltam túl macerás a sütéssel bajlódni, meg bereped a teteje, összeesik, ha kihűl, stb. Itt viszont semmi ilyesmi baleset nem történt, igaz nagyon elővigyázatos voltam.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...