r
Nosalty Logó

Banános piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Banános piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 1807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat a cukorral nagyon habosra, szinte fehérre felverjük, löttyintünk bele 1 kanál vizet és habosítjuk még pár percig. Apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe borítjuk, megdöntögetjük, hogy az oldalain kissé felkenődjön. Ettől könnyebben felhúzódik a piskótánk.
  3. Előmelegített, forró sütőben 200 fokon sütjük 10 percig, majd 180 fokra csökkentjük és tűpróbáig sütjük. Konyharuhára borítjuk, egy másikkal letakarjuk és ha kicsit visszagyengült, a papírt lehúzzuk róla. A ruhával együtt feltekerjük, rövid idő múlva ki, és még egyszer vissza. Amikor langyos, a ruha nélkül felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni.
  4. A tojássárgáját a cukorral habosra keverünk, kis tejjel és pudingporral csomómentesre keverjük és a forró tejhez adjuk. Készre főzzük.
  5. A piskótát megkenjük baracklekvárral, a langyosra hűlt krémmel. A banánok végét levágjuk és összeillesztve a piskótára tesszük, szorosan feltekerjük.
  6. Rövid ideig hagyjuk hűlni a hűtőben szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9706
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiatal koromban egy kolléganőm családjában nagy kedvenc volt a banános piskóta. Ő úgy készítette, hogy csak lekvár és banán volt benne. Többször hozott be nekünk is, ott szerettem meg, azóta fejlesztettem rajta. Nem rontotta el. :)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...