r
Nosalty Logó

Banános-nutellás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaldo
Banános-nutellás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 3600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat leszitáljuk egy nagyobb tálba, és alaposan összekeverjük.
  2. Egy másik edényben egyenletesen elkeverjük a tojást, olajat és a tejet.
  3. A nedves masszát hozzáöntjük a száraz, elkevert alapanyagokhoz, és alaposan eldolgozzuk.
  4. A masszához hozzáadjuk nutellát, és ezt is alaposan elkeverjük.
  5. A kész masszát beleöntjük egy tepsibe (én teflonosat használok, szükség esetén kikenhetjük vajjal), hagyjuk, hogy kicsit szétfolyjon magától.
  6. Banánkarikákkal megszórjuk a tetejét, és 220 fokos előmelegített sütőben, alul-felül sütés mellett 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 11969
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyorsat és egyszerűt akartam, benéztem a hűtőbe, és kiadta az agyam, hogy csináljunk brownie-t, de mivel nem volt itthon táblás csoki, így kitaláltam egy alternatív megoldást a krémességre, ami így a nutella lett, illetve imádom a gyümölcsös sütiket, így nem maradhatott el a banán. Ez volt életem első brownie-ja, amit sütöttem és egyben ettem is. A bíráknak és nekem is ízlett, kívül szilárd, belül krémes, de még nem folyós. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...