r
Nosalty Logó

Banános mákos

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Banános mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    266.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7495.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    2390 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    2318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.5 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 4235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A banánokat meghámozzuk, picit daraboljuk, majd a vízzelegyütt leturmixoljuk őket.
  3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a folyósakat is, majd jó alaposan kikeverjük a tésztát.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, az előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 50585
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

A tetejét szitált porcukorral (gluténmentes) szórjuk meg.

Receptkategóriák

Ez a receptem még azokból az időkből való, amikor még nem voltam lisztérzékeny... most kipróbáltam a receptet mix-C liszttel, működik. Az arányokon nem változtattam (csak a cukron, meg hogy egész mákot raktam bele), így elkészíthető rendes búzaliszttel is. Nekem másnap jobban ízlett, és nem tudom, hogy a gluténmentes lisztnek, vagy az egész máknak tudható-e be, hogy frissen nagyon morzsolódott, de másnap már nem... amúgy nagyon finom süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...