r
Nosalty Logó

Banános krémes palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Banános krémes palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 2811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3138.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 2811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához valókat az olaj kivételével összekeverjük és habverővel simára eldolgozzuk, majd elvegyítjük benne az olajat. Fél órát pihentetjük a tésztát.
  2. Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a tölteléket:
  3. A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk és a tejhez adjuk a vaníliatokkal együtt. A megmosott citrom héjából 3-4 csíkot levágunk és azt is hozzáadjuk a tejhez, amit felforralunk.
  4. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a pudingport és hozzászűrjük a tejet.
  5. Állandó kevergetés mellett -forrásban lévő vízbe helyezve az edényt- besűrítjük a krémet, kihűtjük és belekeverjük a rumot.
  6. Kisütjük a palacsintákat, az első előtt vékonyan kiolajozzuk a palacsintasütőt, a következőknél már nem kell. Kb 10-12 palacsintánk lesz.
  7. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk és kevés citromlével megspricceljük.
  8. A palacsintákat megkenjük a krémmel, elosztjuk rajta a banánkarikákat és szorosan feltekerjük, majd félbevágjuk.
  9. Egy sütőedénybe a megtöltött palacsintákat kissé elcsúsztatva egymásra rakosgatjuk úgy, hogy a vágott felük felfelé álljon.
  10. Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel és ráöntjük a palacsintára.
  11. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  12. Tálalás előtt 20 percig pihentetjük, langymelegen a legjobb.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 348
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 41931
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nők lapjában Lajos Mari által közzétett recept adta az ötletet a banános töltelékhez. A palacsintákat a saját bevált receptem alapján sütöttem.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...