r
Nosalty Logó

Banános karamellás torta SüniSütitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Banános karamellás torta SüniSütitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 2467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3309.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 2467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótalaphoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk.
  2. A sárgájás keverékhez a lisztet, kakaóport, fahéjat kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. A banánokat villával összetörjük, és ezt is hozzáadjuk.
  3. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk. A tortaformát margarinnal kikenjük, majd vékonyan meghintjük liszttel. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, végül hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A karamellkrémhez a sűrített tejet egy olyan fém lábasba helyezzük, aminek a fülei fémből vannak, tehát sütőbe helyezhetőek. Egy tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a lábast is belehelyezve bőven ellepje kívülről a sűrített tej vonalát. Így helyezzük sütőbe az egészet 1,5 - 2 órára, fél óránként megkeverve, 200 fokra előmelegítve.

Díszítés

  1. A habtejszínből a habfixálóval, vaníliás cukorral, vanília aromával kemény habot verünk.
  2. A banánokat felkarikázzuk, és citromlében megforgatjuk.
  3. Ha a krém és a piskóta már kihűlt, kezdődhet az összeállítás: A piskótára kenjük a karamellt, arra halmozzuk a banánkarikákat, majd kinyomócső segítségével a habbal megdíszítjük. A tetejére reszelünk egy kevés csokoládét, vagy csokidarával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Én ezt a tortát sütöttem meg Anyukámnak és Anyósomnak is Anyák napjára. Nagy sikert aratott, mindenkinek nagyon ízlett, pikk-pakk el is fogyott. Ráadásul belebotlottam a szekrény mélyén heverő csillag alakú tortaformámba, így fel is avattam gyorsan.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...