r
Nosalty Logó

Banános-karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nikóka
Banános-karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A linzertésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A linzertésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A linzertésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    263.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2368 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 4246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A linzertésztához

  1. Minden hozzávalót beleöntünk egy tálba, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, és egy 27 cm-es gyümölcstortaformát kibélelünk vele, ami kilóg levágjuk, és összegyúrjuk.
  2. A formában lévő tésztát sűrűn megszurkáljuk, majd a hűtőben pihentetjük kb. 40 percet. Ezután megsütjük 180 fokon, légkeveréses sütőben kb.10-12 perc alatt.
  3. Közben a maradék tésztát kinyújtjuk, és különböző alakú formákat, leveleket, virágokat készítünk belőle, és megsütjük. Ha kihűltek félig csokiba mártjuk, megspricceljük, és félretesszük.

A töltelékhez

  1. A karamellhez a cukrot egy lábasban szép világosra felolvasztjuk, és takarékra levesszük a lángot, majd a tejszínt óvatosan hozzáöntjük, lassan, mert fröcsöghet! Ha felforr, 5-7 percig főzzük lassú tűzön. Kissé hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a banánokat felkarikázzuk, és a citrom levével ecsettel egyenként megkenjük mindkét oldalát. A kihűlt linzerlapra helyezzük. Erre ráöntjük a langyos karamellt. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára.

A díszítéshez

  1. Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval, és ezzel feldíszítjük a tortát. Majd a linzertésztából készült díszeket is rátesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2644
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános-karamellás torta
Nikóka 172 recept

Egy újságban olvastam, és kisebb változtatásokkal készítettem el egy hétvégi desszertnek. Váratlan vendégek jöttek, és gyorsan el is fogyott.

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...