r
Nosalty Logó

Banános-karamellás muffin Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Banános-karamellás muffin Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 2491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánt kisebb darabokra vágjuk. A fél citromot kifacsarjuk, és rálocsoljuk a banánra, majd összekeverjük. A karamellát kisebb darabokra vágjuk.
  2. Közben elkészítjük a tésztát. A margarint felolvasztjuk, de ne legyen forró! Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet, és kissé kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaóporos lisztet, jól kikeverjük.
  3. A muffin sütőbe papírokat teszünk, belekanalazunk egy kevés tésztát, erre rakjuk a banánt és a karamelladarabokat. A maradék tésztát is rátesszük, megsütjük 170 fokon, légkeveréses sütőben, kb. 20 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2219
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános-karamellás muffin Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Megmaradt két banán, amit már senki nem akart megenni. Így gondoltam, belesütöm a muffinba. A karamella hozzá pedig a banános-karamellás tortám receptjéből adódott. A karamellát kisebb darabokra vágtam, de elég nehéz volt, így legközelebb csak félbe vágom el. Úgyis jól szétolvad sütés közben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...