r
Nosalty Logó

Banános gombóc mogyorókrém öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Banános gombóc mogyorókrém öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Összesen 7408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    419 g
  • Telített zsírsav
    334 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7097.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2518 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761.6 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 7408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. Aburgonyát sós vízben, héjastul feltesszük főni, villával ellenőrizhetjük, ha kész. Kb. 35-40 perc, burgonyától is függ! (lisztes burgonya a jó)
  2. Kiszedjük, hagyjuk hűlni, megpucoljuk.
  3. Egy tálban a burgonyát összetörjük, összegyúrjuk a tojásokkal, liszttel,csipet sóval (ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet, ha túl lágy).
  4. Lisztezett deszkán cipóvá formázzuk, letakarjuk,10 percet pihentetjük.
  5. A tésztából kis gombócnyi adagokat veszünk ki, kilapítjuk, és a banánkarikát Nutellával megkenve beletesszük a gombóc közepébe, és újra gombóccá formázzuk, az összeset.Tálcára tesszük.
  6. Kevés vízzel a tejforralót kiöblítjük, bele a tej és vaníliacukor, felforraljuk, közepes lángon, gyöngyözően forrásban lévő tejben kifőzzük (a tej tetejére feljönnek, ha megfőttek).
  7. Kiszedjük, és a kókuszreszelékben megforgatva egy jénaiba tesszük.
  8. Kis lábasban a maradék Nutellát és a tejszínt, meg a rumaromát keverés mellett összeforraljuk, lehűtjük.
  9. Tálaljuk a tányérra az öntetet, és erre szedjük rá a gombócokat
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9836
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Ajánló

Ezután, én csak ásványvizet tudok ajánlani, mivel elég édes.Az esett jól:-)) Érdekességek: Banán: Malajziából származik.A benne lévő enzimek az agyműködésre jótékony hatással vannak. Kókuszreszelék: Délkelet-Ázsiai származású lehet, kiváló csonterősítő. Vanilia: Már az azték birodalomban is használták, ismerték. Csokoládé ízesítésére használták. Spanyolok hozták Európába, ők is -nevezték el vaniliának. Nagyon egzotikus, és ezért nagyon drága a jó minőságű vaniliarúd. (Az újságban olvastam, ezeket az infókat, a recept mellett.:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános gombóc mogyorókrém öntettel
Éva-Anyóca 350 recept

A BEST újságban találtam ezt a receptet. Érdekesnek találtam. Végülis minden alapanyagot külön-külön szeretünk, és a kókusz a banánnal együtt is finom lehet, miért is ne, kipróbáltam. Finom lett. Nem a szokásos gombóc, egy kissé egzotikus töltésű.:-))) A gombócot Csonka András "Pici", színésznek egy kedves barátja készítette, mert tudta, hogy nagyon szereti a szilvásgombócot, ezért ezzel akart kedveskedni. Az újságban a recept a BEST SÉF oldalon található meg. Az eredeti neve a receptnek: Banános gombóc mogyorókrémes öntettel a'la Csonka András.

Hozzávalók

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...