Banános gombóc mogyorókrém öntettel
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A gombóchoz
-
250g burgonya144 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g nutella270 kcal
-
75g banán43 kcal
-
0g só0 kcal
A gombóc kifőzéséhez
-
375g tej210 kcal
-
29 kcal
Az öntethez
-
75g kókuszreszelék495 kcal
-
25g nutella135 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A gombóchoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g nutella1078 kcal
-
300g banán171 kcal
-
0g só0 kcal
A gombóc kifőzéséhez
-
1500g tej840 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
Az öntethez
-
300g kókuszreszelék1980 kcal
-
100g nutella539 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A gombóchoz
-
24.1g burgonya14 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
4.8g nutella26 kcal
-
7.2g banán4 kcal
-
0g só0 kcal
A gombóc kifőzéséhez
-
36.1g tej20 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Az öntethez
-
7.2g kókuszreszelék48 kcal
-
2.4g nutella13 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 104.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149 g
Zsír
-
Összesen 419 g
-
Telített zsírsav 334 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 693 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7097.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 2518 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 785 mg
-
Foszfor 2242 mg
-
Nátrium 1277 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 761.6 g
-
Cukor 314 mg
-
Élelmi rost 94 mg
VÍZ
-
Összesen 1050.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1001 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 977 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
A gombóchoz
-
2 db tojás
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg nutella
-
2 közepes db banán
-
1 csipet só
A gombóc kifőzéséhez
-
3 csomag vaníliás cukor
Az öntethez
-
30 dkg kókuszreszelék
-
10 dkg nutella
-
3 dl habtejszín
-
10 ml rumaroma
Elkészítés
A gombóchoz
- Aburgonyát sós vízben, héjastul feltesszük főni, villával ellenőrizhetjük, ha kész. Kb. 35-40 perc, burgonyától is függ! (lisztes burgonya a jó)
- Kiszedjük, hagyjuk hűlni, megpucoljuk.
- Egy tálban a burgonyát összetörjük, összegyúrjuk a tojásokkal, liszttel,csipet sóval (ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet, ha túl lágy).
- Lisztezett deszkán cipóvá formázzuk, letakarjuk,10 percet pihentetjük.
- A tésztából kis gombócnyi adagokat veszünk ki, kilapítjuk, és a banánkarikát Nutellával megkenve beletesszük a gombóc közepébe, és újra gombóccá formázzuk, az összeset.Tálcára tesszük.
- Kevés vízzel a tejforralót kiöblítjük, bele a tej és vaníliacukor, felforraljuk, közepes lángon, gyöngyözően forrásban lévő tejben kifőzzük (a tej tetejére feljönnek, ha megfőttek).
- Kiszedjük, és a kókuszreszelékben megforgatva egy jénaiba tesszük.
- Kis lábasban a maradék Nutellát és a tejszínt, meg a rumaromát keverés mellett összeforraljuk, lehűtjük.
- Tálaljuk a tányérra az öntetet, és erre szedjük rá a gombócokat
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9836
- Feltöltés dátuma: 2011. április 06.
Ajánló
Ezután, én csak ásványvizet tudok ajánlani, mivel elég édes.Az esett jól:-)) Érdekességek: Banán: Malajziából származik.A benne lévő enzimek az agyműködésre jótékony hatással vannak. Kókuszreszelék: Délkelet-Ázsiai származású lehet, kiváló csonterősítő. Vanilia: Már az azték birodalomban is használták, ismerték. Csokoládé ízesítésére használták. Spanyolok hozták Európába, ők is -nevezték el vaniliának. Nagyon egzotikus, és ezért nagyon drága a jó minőságű vaniliarúd. (Az újságban olvastam, ezeket az infókat, a recept mellett.:-))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
A BEST újságban találtam ezt a receptet. Érdekesnek találtam. Végülis minden alapanyagot külön-külön szeretünk, és a kókusz a banánnal együtt is finom lehet, miért is ne, kipróbáltam. Finom lett. Nem a szokásos gombóc, egy kissé egzotikus töltésű.:-))) A gombócot Csonka András "Pici", színésznek egy kedves barátja készítette, mert tudta, hogy nagyon szereti a szilvásgombócot, ezért ezzel akart kedveskedni. Az újságban a recept a BEST SÉF oldalon található meg. Az eredeti neve a receptnek: Banános gombóc mogyorókrémes öntettel a'la Csonka András.