Banános-csokis sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
11 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A krémhez
-
125g habtejszín365 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
150g banán85 kcal
-
25g tejcsokoládé134 kcal
Összesen
1008
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
600g banán342 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
Összesen
4028
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
15.8g tojás20 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
A krémhez
-
28.8g habtejszín84 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
34.5g banán20 kcal
-
5.8g tejcsokoládé31 kcal
Összesen
232
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 200.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
1008
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 297 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6146.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1610 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 2495 mg
-
Nátrium 1550 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.2 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 801 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1853 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 889 mg
-
Retinol - A vitamin: 1816 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1329 micro
Összesen
4028
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
5 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
-
2 csomag habfixáló
-
4 db banán
-
10 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- Előmelegített sütőre lesz szükségünk.
- A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat pedig a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. Ezután beletesszük a lisztet és elkavarjuk, majd a kakaóport, aztán a sütőport. Ezután óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, egyenletesen elkeverjük.
- Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (ez az idő nem mérvadó, alkalmazzuk a tűpróbát). Mikor megsült, hűlni hagyjuk.
- Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a habfixálókat. Ezután belereszeljük a tábla csoki 3/4-ét (én 100 g-os, félédes tejcsokoládét használtam, aki keserűbben szereti, az használhat étcsokoládét is, vagy akár egy egész tábla csokit is - azonban hagyni kell egy keveset a tetejére is), és elkeverjük benne.
- A piskótát félbevágjuk, és egy tálcára fektetjük. A tetejét nagyon vékonyan megkenjük a krémmel (csak hogy ne csúszkáljanak rajta a banánszeletek), majd a banánszeleteket rápakoljuk (2 réteg lesz, így először 2 banánt használjunk). Ezután a krém felét óvatosan elkenjük a banánokon, majd rátesszük a másik piskótát. Megismételjük az egészet még egyszer, és a tetejére rákenjük az összes krémet.
- Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék (nekem 1/4) csokoládét (tehetünk hozzá 1-2 kávéskanál olajat, hogy folyósabb legyen), és a süteményünk tetejére csorgatjuk. Ha nem sikerült vékonyan ráöntenünk a csokoládét, akkor foghatunk egy fogvájót, és óvatosan összekuszálhatjuk a tetején. Ha hagyjuk 1 napot állni, az ízek összeérnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 510
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 49560
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.
Ajánló
A csokoládé és a banán íze dominál a süteményben, így ezek kedvelőinek tudom ajánlani ezt a süteményt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez a torta sokban hasonlít egy vakondtúrás tortához. Az a torta alakját tekintve tökéletes lehet például egy gyermek születésnapjára, azonban ha kicsit másképp és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni, esetleg egy komolyabb alkalomra, ez a megoldás is szóba jöhet.