r
Nosalty Logó

Banánkenyér mazsolás joghurttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banánkenyér mazsolás joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Banánkenyér

Mazsolás joghurt

Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Banánkenyér

Mazsolás joghurt

Összesen 3396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Banánkenyér

Mazsolás joghurt

Összesen 244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3729.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.1 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 3396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Banánkenyér

Mazsolás joghurt

Elkészítés

Banánkenyér

  1. Kicsit megolvasztjuk a vajat, beleöntjük egy nagyobb tálba, majd a cukorral és a tojásokkal jó alaposan összekavarjuk.
  2. A banánt villával összetörjük, és a tojásos-cukros masszához adjuk. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket is, végül óvatosan a csoki chipset is elvegyítjük benne.
  3. Egy püspökkenyér formát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Langyosra hűtve nagyon szépen lehet szeletelni.

Mazsolás joghurt

  1. A mazsolás joghurt hozzávalóit csak össze kell keverni, és már lehet is rákenni a sütire, vagy beletunkolni. Mellesleg az sem baj, ha a joghurt mosolyog... :)
  • Tepsi mérete: 30.5x11
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1340
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 30.

Ajánló

Az oldalamra kattintva még több könyv-étel párosításról olvashatsz. Kattints rá, ha kíváncsi vagy, hogyan lehet megenni a Vukkot, vagy a Dzsungel könyvét. :) A Facebookon is fent vagyok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olvastad már Katherine Applegate-től az Ivan, az egyetlen című könyvét? Nem? Pedig nagyon ajánlom. :) Ivan, a gorilla, nagyon szereti a banánt és az almát, de az igazi gyengéje a mazsolás joghurt. Sok étel eszembe jutott ehhez a könyvhöz, mégis a banánkenyér mellett döntöttem. Isteni illata van, és az ízéről még nem is beszéltem... Érett banánokat használtam hozzá, mert mindig maradnak olyan darabok, amelyek már annyira barnák, hogy senki nem akarja megenni, másrészt mert minél érettebb, annál egyszerűbb szétnyomkodni, és még édesebb is. Kicsit gazdagítottam kókuszreszelékkel és csokidarabokkal. Hmmm!

Hozzávalók

Banánkenyér

Mazsolás joghurt

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...