r
Nosalty Logó

Banánkenyér-csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Banánkenyér-csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    384 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5941.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    1719 mg
  • Nátrium
    2609 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1693 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 316 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A banánt villával pépesre törjük. A lisztet elkeverjük a sóval.
  2. Az összes hozzávalónkat a liszthez adjuk, majd géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztánkat, míg fényes és feszes nem lesz a felszíne.
  3. A gombócot bekenjük olvasztott vajjal, kivajazott tálba tesszük és lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez és sütéshez

  1. A banánt villával összetörjük, majd elkeverjük a cukorral, fahéjjal és darált dióval. A töltelék legyen sűrűbb, de kenhető. Az étcsokoládét felaprítjuk.
  2. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, majd lisztezett felületen egy nagy téglalappá nyújtjuk (legyen 3-5 milliméter vastag). Elosztjuk rajta a banános-diós tölteléket, majd megszórjuk a csokoládéval. Szorosan felcsavarjuk és háromujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
  3. A csigákat kivajazott tepsibe tesszük úgy, hogy maradjon köztük némi hely, mert a kelesztés és sütés közben nőni fognak. 30 perc alatt, letakarva, meleg helyen kelesztjük őket, közben pedig előmelegítjük a sütőnket 180 fokra.
  4. A megkelt csigákat leöntjük némi habtejszínnel, majd betoljuk a sütőbe és 35 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk langyosra hűlni és a krémsajttal tálaljuk.

A krémsajtos mázhoz

  1. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot is és habosra keverjük. A csigákra kenjük és így tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 369
  • Össznézettség: 1676
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 24.

Receptkategóriák

Banánkenyér-csiga
Lakos Benedek 373 recept

Kedvenc banános süteményünk ízeit felhasználva készül ez a foszlós, édes péksütemény: maga a tészta és a töltelék is jó sok banánt tartalmaz, ettől nemcsak kellemes ízű, de nagyon puha is lesz a csiga. Némi krémsajttal, langyosan fogyasztva a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...