r
Nosalty Logó

Banánkenyér-csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Banánkenyér-csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    384 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5941.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    1719 mg
  • Nátrium
    2609 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1693 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A banánt villával pépesre törjük. A lisztet elkeverjük a sóval.
  2. Az összes hozzávalónkat a liszthez adjuk, majd géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztánkat, míg fényes és feszes nem lesz a felszíne.
  3. A gombócot bekenjük olvasztott vajjal, kivajazott tálba tesszük és lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez és sütéshez

  1. A banánt villával összetörjük, majd elkeverjük a cukorral, fahéjjal és darált dióval. A töltelék legyen sűrűbb, de kenhető. Az étcsokoládét felaprítjuk.
  2. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, majd lisztezett felületen egy nagy téglalappá nyújtjuk (legyen 3-5 milliméter vastag). Elosztjuk rajta a banános-diós tölteléket, majd megszórjuk a csokoládéval. Szorosan felcsavarjuk és háromujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
  3. A csigákat kivajazott tepsibe tesszük úgy, hogy maradjon köztük némi hely, mert a kelesztés és sütés közben nőni fognak. 30 perc alatt, letakarva, meleg helyen kelesztjük őket, közben pedig előmelegítjük a sütőnket 180 fokra.
  4. A megkelt csigákat leöntjük némi habtejszínnel, majd betoljuk a sütőbe és 35 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk langyosra hűlni és a krémsajttal tálaljuk.

A krémsajtos mázhoz

  1. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot is és habosra keverjük. A csigákra kenjük és így tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 24.

Receptkategóriák

Banánkenyér-csiga
Lakos Benedek 363 recept

Kedvenc banános süteményünk ízeit felhasználva készül ez a foszlós, édes péksütemény: maga a tészta és a töltelék is jó sok banánt tartalmaz, ettől nemcsak kellemes ízű, de nagyon puha is lesz a csiga. Némi krémsajttal, langyosan fogyasztva a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és sütéshez

A krémsajtos mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek