Banánkenyér-csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g banán7 kcal
A töltelékhez és sütéshez
-
38g banán21 kcal
-
4g barna cukor14 kcal
-
19g dió123 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
A krémsajtos mázhoz
Összesen
860
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
6g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g banán57 kcal
A töltelékhez és sütéshez
-
300g banán171 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
150g dió981 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A krémsajtos mázhoz
Összesen
6874
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
27.7g finomliszt101 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
9.2g tej5 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
4.6g banán3 kcal
A töltelékhez és sütéshez
-
13.9g banán8 kcal
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
6.9g dió45 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.6g étcsokoládé25 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
A krémsajtos mázhoz
Összesen
316
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
860
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 384 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5941.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 710 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 1719 mg
-
Nátrium 2609 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749.4 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 420.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1736 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 583 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 1693 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 487 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
6874
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
316
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
600 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
50 g cukor
-
200 ml tej
-
25 g friss élesztő
-
1 db tojás
-
100 g banán
A töltelékhez és sütéshez
-
300 g banán
-
30 g barna cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
100 g étcsokoládé
-
100 ml habtejszín
A krémsajtos mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A banánt villával pépesre törjük. A lisztet elkeverjük a sóval.
- Az összes hozzávalónkat a liszthez adjuk, majd géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztánkat, míg fényes és feszes nem lesz a felszíne.
- A gombócot bekenjük olvasztott vajjal, kivajazott tálba tesszük és lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez és sütéshez
- A banánt villával összetörjük, majd elkeverjük a cukorral, fahéjjal és darált dióval. A töltelék legyen sűrűbb, de kenhető. Az étcsokoládét felaprítjuk.
- A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, majd lisztezett felületen egy nagy téglalappá nyújtjuk (legyen 3-5 milliméter vastag). Elosztjuk rajta a banános-diós tölteléket, majd megszórjuk a csokoládéval. Szorosan felcsavarjuk és háromujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
- A csigákat kivajazott tepsibe tesszük úgy, hogy maradjon köztük némi hely, mert a kelesztés és sütés közben nőni fognak. 30 perc alatt, letakarva, meleg helyen kelesztjük őket, közben pedig előmelegítjük a sütőnket 180 fokra.
- A megkelt csigákat leöntjük némi habtejszínnel, majd betoljuk a sütőbe és 35 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk langyosra hűlni és a krémsajttal tálaljuk.
A krémsajtos mázhoz
- A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot is és habosra keverjük. A csigákra kenjük és így tálaljuk őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 1968
- Feltöltés dátuma: 2024. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Kedvenc banános süteményünk ízeit felhasználva készül ez a foszlós, édes péksütemény: maga a tészta és a töltelék is jó sok banánt tartalmaz, ettől nemcsak kellemes ízű, de nagyon puha is lesz a csiga. Némi krémsajttal, langyosan fogyasztva a legfinomabb.