r
Nosalty Logó

Banana split cake avagy Banánhajó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Banana split cake avagy Banánhajó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Összesen 966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Összesen 7736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Összesen 285 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    485.7 g
  • Telített zsírsav
    311 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3482.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.1 g
  • Cukor
    618 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3531 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 7736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Elkészítés

Tortalapok

  1. A sütőt 175 fokra melegítjük elő. Három kicsi, 15 cm-es formát kivajazunk, liszttel meghintünk, és félretesszük. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral és a sóval elkeverjük és átszitáljuk, szintén félretesszük.
  2. A vajat a cukorral egy nagy tálban, a robotgép legmagasabb fokozatán világossá és krémessé keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, jól elkeverjük. A banánt átnyomjuk, és a vaníliakivonattal együtt a tésztához keverjük. Az átszitált lisztkeveréket felváltva az íróval keverjük bele - itt már nem szabad túl erősen keverni.
  3. A tésztát egyenlően osztjuk el a sütőformákban, és 27-30 percig sütjük - egy fogpiszkálóval teszteljük, hogy a tészta ragadós-e, és csak akkor vesszük ki a sütőből, ha a fogpiszkáló tiszta marad. Kivesszük a sütőből, pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, és rácson hűtjük ki teljesen.

Epertöltelék

  1. Az epertöltelékhez az epret megmossuk, nagy kockákra vágjuk. A cukorral együtt egy kis lábosba tesszük, és felmelegítjük - 5-8 percig főni hagyjuk. Az epreknek puhának, de nem pépesnek kell lenniük. Teljesen kihűtjük. A többletfolyadékot lecsepegtetjük.

Ananásztöltelék

  1. Az ananásztöltelékhez az ananászt lecsepegtetjük, majd kockázzuk. A cukorral és a keményítővel egy kis lábosba rakjuk, és felmelegítjük. Folyamatos keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük, amíg a massza kissé besűrűsödik.

Vajkrém

  1. A vajkrémhez a tojásfehérjét a cukorral egy hőálló tálba tesszük, és egy lobogó vízzel teli lábos felett fakanállal történő, folyamatos keverés mellett felmelegítjük. A masszának 71 fokos hőmérsékletet kell elérnie - a legjobb egy konyhai hőmérővel mérni.
  2. Levesszük a tűzről, és egy konyhai robotgép táljába öntjük, a legmagasabb fokozaton 8-10 perc alatt felverjük. A meringue-nak tömörnek és fényesnek kell lennie, a tálnak pedig teljesen ki kell hűlnie.
  3. A gép fokozatát csökkentjük, és kis darabonként keverjük hozzá a vajat. Minden vajdarabka között jól átkeverjük. Ha az egész vaj a tálban van, a vaníliakivonatot hozzáadjuk, és további 2-3 percig keverjük a legmagasabb fokozaton, de vigyázzunk, mert a túl sok keverés sem tesz jót. A vajkrémnek könnyednek és fényesnek kell lennie.

Összeállítás

  1. A torta összeállításához az első lapot egy szervírozótálra fektetjük. Némi vajkrémet töltünk egy kerek nyílású habzsákba, majd egy karika vajkrémet nyomunk a sütemény szélére - ez megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon. Az ananásztölteléket a karikán belülre pakoljuk, és simára egyengetjük. Ha szükséges, itt nyomhatunk még egy karika krémet a másikra.
  2. A második lapot ráfektetjük, majd a műveletet a vajkrémmel és az epertöltelékkel megismételjük.
  3. Az utolsó lapot is ráfektetjük, kívül mindenütt rásimítunk egy vékony réteg vajkrémet, és 20-25 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A többi vajkrémet is felvisszük a tortára, a felületét elsimítjuk. A tortát még egyszer a hűtőszekrénybe tesszük körülbelül 60 percre.

Ganache

  1. A csokoládét a ganache-hoz durvára vágjuk, és együtt a tejszínnel egy hőálló tálba tesszük. Mikrohullámú sütőben 15-20 másodpercig melegítjük, aztán elkeverjük - addig ismételjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és a ganache sima és fényes lesz. Félretesszük és kihűtjük.
  2. Ahogy a torta kihűlt és a ganache hűvös, de még folyékony, kezdhetjük díszíteni vele a tortát. A legjobb egy kanállal, először csak a szélére egy kevés ganache-t csepegtetni, majd a többit a közepére önteni, és egy spatulával a szélére húzni. Ha a művelet közben túl keménnyé válna a ganache, kevés tejszínnel javíthatjuk az állagát. Hagyjuk száradni.

Dekoráció

  1. A dekorációhoz a tejszínt egy magas tálba tesszük és habosra keverjük.
  2. A habot egy csillagcsöves habzsákba töltjük, és csúcsokat nyomunk a tortára. Száras koktélcseresznyéket ültetünk rájuk. Színes cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5050
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banana split cake avagy Banánhajó torta
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Egy hűsítő nyári desszert, a banánhajó torta változata. A vajkrémhez ír vajat használtam, felhasználás előtt 2 órával vettem ki a hűtőszekrényből, és egy páratlanul puha krémet kaptam, amivel öröm dolgozni. Az epertölteléknél figyelni kell, hogy az eper ne legyen túl pépes, ezért az 5-8 perc főzési időt csökkenthetjük. Tortára fel!

Hozzávalók

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Címlapról ajánljuk