Banana split cake avagy Banánhajó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tortalapok
-
16g finomliszt59 kcal
-
19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
38g banán21 kcal
-
23g író9 kcal
Epertöltelék
Ananásztöltelék
-
31g ananászkonzerv19 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
7 kcal
Vajkrém
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
43g vaj309 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
11g étcsokoládé58 kcal
-
11g habtejszín31 kcal
Ganache
-
56 kcal
-
6 kcal
-
1g cukorgyöngy2 kcal
Dekoráció
Összesen
966
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tortalapok
-
130g finomliszt473 kcal
-
152 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
300g banán171 kcal
-
180g író72 kcal
Epertöltelék
Ananásztöltelék
-
250g ananászkonzerv150 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
57 kcal
Vajkrém
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
345g vaj2474 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
85g étcsokoládé464 kcal
-
85g habtejszín248 kcal
Ganache
-
180g növényi habtejszín452 kcal
-
30g koktélcseresznye50 kcal
-
5g cukorgyöngy19 kcal
Dekoráció
Összesen
7736
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tortalapok
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
11g banán6 kcal
-
6.6g író3 kcal
Epertöltelék
Ananásztöltelék
-
9.2g ananászkonzerv6 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
Vajkrém
-
4.4g tojásfehérje2 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
12.7g vaj91 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Összeállítás
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
-
3.1g habtejszín9 kcal
Ganache
-
6.6g növényi habtejszín17 kcal
-
1.1g koktélcseresznye2 kcal
-
0.2g cukorgyöngy1 kcal
Dekoráció
Összesen
285
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 134.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
966
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 485.7 g
-
Telített zsírsav 311 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3482.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 973 mg
-
Nátrium 1413 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 817.1 g
-
Cukor 618 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1074.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3616 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 3531 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 959 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
7736
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Tortalapok
-
130 g finomliszt
-
40 g étkezési keményítő
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
0.3 teáskanál só
-
120 g vaj
-
200 g cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 közepes db banán
Epertöltelék
Ananásztöltelék
-
250 g ananászkonzerv
-
50 g cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Vajkrém
-
200 g cukor
-
345 g vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
Összeállítás
-
85 g étcsokoládé
-
85 g habtejszín
Ganache
-
180 ml növényi habtejszín
-
6 db koktélcseresznye
-
1 teáskanál cukorgyöngy
Dekoráció
Elkészítés
Tortalapok
- A sütőt 175 fokra melegítjük elő. Három kicsi, 15 cm-es formát kivajazunk, liszttel meghintünk, és félretesszük. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral és a sóval elkeverjük és átszitáljuk, szintén félretesszük.
- A vajat a cukorral egy nagy tálban, a robotgép legmagasabb fokozatán világossá és krémessé keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, jól elkeverjük. A banánt átnyomjuk, és a vaníliakivonattal együtt a tésztához keverjük. Az átszitált lisztkeveréket felváltva az íróval keverjük bele - itt már nem szabad túl erősen keverni.
- A tésztát egyenlően osztjuk el a sütőformákban, és 27-30 percig sütjük - egy fogpiszkálóval teszteljük, hogy a tészta ragadós-e, és csak akkor vesszük ki a sütőből, ha a fogpiszkáló tiszta marad. Kivesszük a sütőből, pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, és rácson hűtjük ki teljesen.
Epertöltelék
- Az epertöltelékhez az epret megmossuk, nagy kockákra vágjuk. A cukorral együtt egy kis lábosba tesszük, és felmelegítjük - 5-8 percig főni hagyjuk. Az epreknek puhának, de nem pépesnek kell lenniük. Teljesen kihűtjük. A többletfolyadékot lecsepegtetjük.
Ananásztöltelék
- Az ananásztöltelékhez az ananászt lecsepegtetjük, majd kockázzuk. A cukorral és a keményítővel egy kis lábosba rakjuk, és felmelegítjük. Folyamatos keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük, amíg a massza kissé besűrűsödik.
Vajkrém
- A vajkrémhez a tojásfehérjét a cukorral egy hőálló tálba tesszük, és egy lobogó vízzel teli lábos felett fakanállal történő, folyamatos keverés mellett felmelegítjük. A masszának 71 fokos hőmérsékletet kell elérnie - a legjobb egy konyhai hőmérővel mérni.
- Levesszük a tűzről, és egy konyhai robotgép táljába öntjük, a legmagasabb fokozaton 8-10 perc alatt felverjük. A meringue-nak tömörnek és fényesnek kell lennie, a tálnak pedig teljesen ki kell hűlnie.
- A gép fokozatát csökkentjük, és kis darabonként keverjük hozzá a vajat. Minden vajdarabka között jól átkeverjük. Ha az egész vaj a tálban van, a vaníliakivonatot hozzáadjuk, és további 2-3 percig keverjük a legmagasabb fokozaton, de vigyázzunk, mert a túl sok keverés sem tesz jót. A vajkrémnek könnyednek és fényesnek kell lennie.
Összeállítás
- A torta összeállításához az első lapot egy szervírozótálra fektetjük. Némi vajkrémet töltünk egy kerek nyílású habzsákba, majd egy karika vajkrémet nyomunk a sütemény szélére - ez megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon. Az ananásztölteléket a karikán belülre pakoljuk, és simára egyengetjük. Ha szükséges, itt nyomhatunk még egy karika krémet a másikra.
- A második lapot ráfektetjük, majd a műveletet a vajkrémmel és az epertöltelékkel megismételjük.
- Az utolsó lapot is ráfektetjük, kívül mindenütt rásimítunk egy vékony réteg vajkrémet, és 20-25 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
- A többi vajkrémet is felvisszük a tortára, a felületét elsimítjuk. A tortát még egyszer a hűtőszekrénybe tesszük körülbelül 60 percre.
Ganache
- A csokoládét a ganache-hoz durvára vágjuk, és együtt a tejszínnel egy hőálló tálba tesszük. Mikrohullámú sütőben 15-20 másodpercig melegítjük, aztán elkeverjük - addig ismételjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és a ganache sima és fényes lesz. Félretesszük és kihűtjük.
- Ahogy a torta kihűlt és a ganache hűvös, de még folyékony, kezdhetjük díszíteni vele a tortát. A legjobb egy kanállal, először csak a szélére egy kevés ganache-t csepegtetni, majd a többit a közepére önteni, és egy spatulával a szélére húzni. Ha a művelet közben túl keménnyé válna a ganache, kevés tejszínnel javíthatjuk az állagát. Hagyjuk száradni.
Dekoráció
- A dekorációhoz a tejszínt egy magas tálba tesszük és habosra keverjük.
- A habot egy csillagcsöves habzsákba töltjük, és csúcsokat nyomunk a tortára. Száras koktélcseresznyéket ültetünk rájuk. Színes cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 27 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5072
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
Egy hűsítő nyári desszert, a banánhajó torta változata. A vajkrémhez ír vajat használtam, felhasználás előtt 2 órával vettem ki a hűtőszekrényből, és egy páratlanul puha krémet kaptam, amivel öröm dolgozni. Az epertölteléknél figyelni kell, hogy az eper ne legyen túl pépes, ezért az 5-8 perc főzési időt csökkenthetjük. Tortára fel!