r
Nosalty Logó

Banán szelet Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Banán szelet Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 1545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 6176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    321.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5701.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1797 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.1 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 6176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe karikára vagdossuk a banánt, és szépen sorban belepakoljuk.
  2. A piskótához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
  3. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  4. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk. A kirakott banánra öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, kiborítjuk egy másik tepsibe vagy tálcára, így a banán felülre kerül. Rásimítjuk a kihűlt krémet. Reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
  6. Hűtőbe tesszük. A krém dermedése után szeletelhető. Jó étvágyat!!

krém

  1. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejjel, és sűrűre főzzük.
  2. Mikor langyosra hűlt, kockánként belerakjuk a margarint, amivel simára keverjük (kézi turmixszal könnyebb). A végén hozzáöntjük a vaníliás cukrot is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4637
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint a neve is mutatja, ezt a süteményt egyszerű elkészíteni. Kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják, persze ahhoz szeretni kell a banánt is... Hajrá!!

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...