r
Nosalty Logó

Balzsamecetes strawberry shortcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Balzsamecetes strawberry shortcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Összesen 594 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Összesen 3571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 594 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.9 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3484 micro
Összesen 3571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, sütőport és cukrot keverjük össze, majd morzsoljuk el a hideg vajjal, amíg olyan nem lesz, mint a nedves homok.
  2. Öntsük hozzá a tejet és tejszínt, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Ne gyúrjuk, csak addig, amíg össze nem áll.
  3. Pihentessük egy fél órát a hűtőben. Ha kivettük, egyengessük el kézzel, hogy nagyjából 4 cm vastag legyen. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral szúrjunk ki belőle 6 egyforma korongot.
  4. A korongokat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejüket kenjük meg tejszínnel, és szórjuk meg cukorral. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon, nagyjából 40 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
  5. Hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni, közben készítsük el az epret.

Az eperhez

  1. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk negyedekbe.
  2. Egy kis tálban szórjuk rá a cukrot, és öntsük le a balzsamecettel. Keverjük el alaposan, de ne törjük össze az eperszemeket.
  3. Hagyjuk állni a hűtőben egy órát, hogy összeérjenek az ízek.

Az összeállításhoz

  1. A tejszínt verjük közepesen kemény habbá. Ízlés szerint tehetünk bele egy kevés cukrot is, de számoljunk azzal, hogy a piskóta és az eper is édesek.
  2. A piskótakorongokat vágjuk félbe. Minden kehely aljára helyezzünk egy fél piskótát. Erre kanalazzunk az eperből és a tejszínhabból. Tegyük rá a másik fél piskótát.
  3. Díszíthetjük még több tejszínhabbal, eperrel, friss bazsalikomlevelekkel és balzsamecetcseppekkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 363
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balzsamecetes strawberry shortcake
Lakos Benedek 374 recept

Így a szezon végén, az utolsó eperszemek felhasználására tökéletes ez a sütemény. A gyümölcs párosítása a friss bazsalikommal és a balzsamecettel szinte luxusszintre emeli az egyszerű, piskótás-tejszínhabos édességet.

Hozzávalók

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...