Balzsamecetes strawberry shortcake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
42g finomliszt152 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
20g tej11 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g habtejszín10 kcal
-
2g cukor6 kcal
Az eperhez
-
33g eper10 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
Az összeállításhoz
-
83g habtejszín243 kcal
Összesen
594
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
120g tej67 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
10g cukor39 kcal
Az eperhez
-
200g eper60 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
Az összeállításhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
3571
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
5.1g vaj36 kcal
-
8.7g tej5 kcal
-
4.3g habtejszín13 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
1.4g habtejszín4 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Az eperhez
-
14.5g eper4 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
4.3g bazsalikom1 kcal
Az összeállításhoz
-
36.2g habtejszín106 kcal
Összesen
259
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
594
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 241.9 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5021.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1615 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1911 mg
-
Nátrium 1224 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.4 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 643.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 274 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 2059 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2357 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3484 micro
Összesen
3571
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
250 g finomliszt
-
50 g cukor
-
70 g vaj
-
120 ml tej
-
60 ml habtejszín
-
1 csomag sütőpor
Az eperhez
-
200 g eper
-
2 ek cukor
-
2 ek balzsamecet
Az összeállításhoz
-
500 ml habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A lisztet, sütőport és cukrot keverjük össze, majd morzsoljuk el a hideg vajjal, amíg olyan nem lesz, mint a nedves homok.
- Öntsük hozzá a tejet és tejszínt, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Ne gyúrjuk, csak addig, amíg össze nem áll.
- Pihentessük egy fél órát a hűtőben. Ha kivettük, egyengessük el kézzel, hogy nagyjából 4 cm vastag legyen. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral szúrjunk ki belőle 6 egyforma korongot.
- A korongokat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejüket kenjük meg tejszínnel, és szórjuk meg cukorral. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon, nagyjából 40 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
- Hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni, közben készítsük el az epret.
Az eperhez
- Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk negyedekbe.
- Egy kis tálban szórjuk rá a cukrot, és öntsük le a balzsamecettel. Keverjük el alaposan, de ne törjük össze az eperszemeket.
- Hagyjuk állni a hűtőben egy órát, hogy összeérjenek az ízek.
Az összeállításhoz
- A tejszínt verjük közepesen kemény habbá. Ízlés szerint tehetünk bele egy kevés cukrot is, de számoljunk azzal, hogy a piskóta és az eper is édesek.
- A piskótakorongokat vágjuk félbe. Minden kehely aljára helyezzünk egy fél piskótát. Erre kanalazzunk az eperből és a tejszínhabból. Tegyük rá a másik fél piskótát.
- Díszíthetjük még több tejszínhabbal, eperrel, friss bazsalikomlevelekkel és balzsamecetcseppekkel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 363
- Feltöltés dátuma: 2021. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
374 recept
Így a szezon végén, az utolsó eperszemek felhasználására tökéletes ez a sütemény. A gyümölcs párosítása a friss bazsalikommal és a balzsamecettel szinte luxusszintre emeli az egyszerű, piskótás-tejszínhabos édességet.