r
Nosalty Logó

Balinéz mogyorós csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Balinéz mogyorós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Összesen 582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Összesen 2321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7490.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    5439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 2321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Elkészítés

Csirke elkészítése

  1. A csirkét megmossuk, és nagyobb darabokra aprítjuk. Egy számunkra szimpatikus serpenyőben zsiradék nélkül, fedő alatt, 20-30 perc alatt, közepes lángon párolva megsütjük. Közben sóval ízesítjük. Ezekben a mai csirkékben rengeteg zsiradék van, ezért szinte magától megsül.
  2. A kész húsokat félretesszük.

Mogyorószósz

  1. A hagymát, fokhagymát és chili paprikát felaprítjuk, majd kevés olajon megsütjük. Ezután mehet rá az alaposan elkevert kókusztej, és a lime kivételével a többi hozzávaló.
  2. 10-15 perc alatt alacsony hőfokon, gyakori keverés mellett összeforraljuk. Végén a lime levével ízesítjük, illetve ízlés esetén még egy kis sóval.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1521
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Ajánló

Köretként rizs vagy ropogós steak burgonya illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balinéz mogyorós csirke
Sajtospiritos 57 recept

Ez egy alap balinéz recept, amelyet könnyű otthon is elkészíteni.  Ha szereted az egzotikus ízeket, vagy csak kilépnél a vendégvárós szendvics komfortzónájából, akkor próbáld ki. Lényeges hozzávaló a Ketjap Manis, ugyanis ez az indonéz ízvilág egyik legfontosabb kelléke. 

Hozzávalók

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...