r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésborda Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Bakonyi sertésborda Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    3068 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 720 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.4 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 2157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    613 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tetszés szerint darabolt gombát, egy evőkanál forró zsiradékon kevergetve, barnára pirítunk, majd 2 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és félre tesszük.
  2. A serpenyőben ismét 1-2 evőkanál zsiradékot forrósítunk, majd a sózott, borsozott karajszeleteket elősütjük benne, és ezt is kiszedjük.
  3. A serpenyőben 1 evőkanál zsiradékon kevergetve, megpirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kevés sót, majd üvegesre fonnyasztjuk.
  4. Ezután mehet vissza az elősütött karaj, a kifolyt levével együtt, felöntjük annyi vizel, hogy ellepje a hús szeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, fedővel letakarjuk, és puhára pároljuk. Közben, ha szükséges az elfőtt levét pótoljuk, és a szeleteket meg is fordítjuk.
  5. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kevés szafttal, majd ha teljesen megpuhult a hús, ezzel habarjuk be, szükség esetén kevés vizet adunk hozzá.
  6. Végül hozzáadjuk az előpirított gombát, majd pár perc alatt összeforraljuk, szükség szerint fűszerezzük. (Én vajas galuskával tálaltam.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10041
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi sertésborda Katharosztól
Katharosz 499 recept

Ízletes, finom, magyaros étel, csak ajánlani tudom az elkészítését, nem igényel sok munkát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...