Bakonyi sertésborda Katharosztól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
233g sertés rövidkaraj387 kcal
-
167g gomba36 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
9 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
720
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
700g sertés rövidkaraj1162 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
26 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
2157
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
46.6g sertés rövidkaraj77 kcal
-
33.3g gomba7 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
2.1g sűrített paradicsom2 kcal
-
6.7g füstölt szalonna44 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Összesen
144
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1088.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 368.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 3068 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
720
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.4 g
Zsír
-
Összesen 142.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 573 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3266.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 2143 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1106.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 1351 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
2157
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 613 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek sűrített paradicsom
-
3 ek tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
Elkészítés
- A tetszés szerint darabolt gombát, egy evőkanál forró zsiradékon kevergetve, barnára pirítunk, majd 2 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és félre tesszük.
- A serpenyőben ismét 1-2 evőkanál zsiradékot forrósítunk, majd a sózott, borsozott karajszeleteket elősütjük benne, és ezt is kiszedjük.
- A serpenyőben 1 evőkanál zsiradékon kevergetve, megpirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kevés sót, majd üvegesre fonnyasztjuk.
- Ezután mehet vissza az elősütött karaj, a kifolyt levével együtt, felöntjük annyi vizel, hogy ellepje a hús szeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, fedővel letakarjuk, és puhára pároljuk. Közben, ha szükséges az elfőtt levét pótoljuk, és a szeleteket meg is fordítjuk.
- Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kevés szafttal, majd ha teljesen megpuhult a hús, ezzel habarjuk be, szükség esetén kevés vizet adunk hozzá.
- Végül hozzáadjuk az előpirított gombát, majd pár perc alatt összeforraljuk, szükség szerint fűszerezzük. (Én vajas galuskával tálaltam.)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10041
- Feltöltés dátuma: 2016. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ízletes, finom, magyaros étel, csak ajánlani tudom az elkészítését, nem igényel sok munkát.