Baileys krémes piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótalaphoz
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
100g tej56 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
11 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g baileys164 kcal
Összesen
1032
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g baileys654 kcal
Összesen
4121
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótalaphoz
-
21.1g tojás27 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
25.6g tej14 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
9.6g margarin69 kcal
-
12.8g porcukor50 kcal
-
12.8g baileys42 kcal
Összesen
264
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1482.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
1032
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 192.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5929.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 1594 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 2214 mg
-
Nátrium 1757 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.7 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 361.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2039 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 909 mg
-
Retinol - A vitamin: 1959 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 975 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1501 micro
Összesen
4121
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
A piskótalaphoz
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
4 dl tej
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
A piskótalaphoz
- Piskóta készítése:
- A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
- A lisztet tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
- Ha piskótatekercset készítünk, vékony piskótát süssünk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 5-6 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
- A sütési idő 175 fokon összesen 8-10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
- Amikor a sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, nem fordítjuk meg, hanem tiszta ruhára tesszük, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
- Krém elkészítése:
- A tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük.
- A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóporral és a Baileys -zel, elegyítjük a lisztes masszával.
- Összeállítás:
- Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a Baileys-es csokikrémmel, és szorosan feltekerjük.
- Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk.
- Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 59572
- Feltöltés dátuma: 2009. március 28.
Ajánló
Gazdag, telt íz, krémes simaság jellemzi ezt a finom St. Patrick ünnepi süteményt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mártika és Feri
107 recept
Szent Patrik napjára, március 17.-re, az írek nemzeti ünnepére gondolva készítettem el Baileys krémes piskótatekercsemet. A mára világhírűvé vált Baileys-t 1974. november 26-án mutatták be először Dublinban. A legkiválóbb ír alapanyagok, a whiskey és a tejszín házasításával korszakalkotó ital született az ír fővárosban, amely rengeteg új krémlikőr megszületését hozta a későbbiekben. Bár nagyon sok utánzója született, a Bailey's népszerűségét még egyetlen vetélytársának sem sikerült túlszárnyalnia.