r
Nosalty Logó

Baileys krémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Baileys krémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 1032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 4121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5929.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2039 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 4121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
  3. A lisztet tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
  6. Ha piskótatekercset készítünk, vékony piskótát süssünk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 5-6 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
  7. A sütési idő 175 fokon összesen 8-10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
  8. Amikor a sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, nem fordítjuk meg, hanem tiszta ruhára tesszük, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  9. Krém elkészítése:
  10. A tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük.
  11. A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóporral és a Baileys -zel, elegyítjük a lisztes masszával.
  12. Összeállítás:
  13. Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a Baileys-es csokikrémmel, és szorosan feltekerjük.
  14. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk.
  15. Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 59561
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 28.

Ajánló

Gazdag, telt íz, krémes simaság jellemzi ezt a finom St. Patrick ünnepi süteményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baileys krémes piskótatekercs
Mártika és Feri 107 recept

Szent Patrik napjára, március 17.-re, az írek nemzeti ünnepére gondolva készítettem el  Baileys krémes piskótatekercsemet. A mára világhírűvé vált Baileys-t 1974. november 26-án mutatták be először Dublinban. A legkiválóbb ír alapanyagok, a whiskey és a tejszín házasításával korszakalkotó ital született az ír fővárosban, amely rengeteg új krémlikőr megszületését hozta a későbbiekben. Bár nagyon sok utánzója született, a Bailey's népszerűségét még egyetlen vetélytársának sem sikerült túlszárnyalnia.    

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...