Bácskai rizses hús Kornéltól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Sertéspörkölt készítése
-
150g sertéscomb273 kcal
-
27g vöröshagyma10 kcal
-
30g tv-paprika5 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
15g füstölt szalonna98 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g fekete bors2 kcal
-
5g sertészsír41 kcal
-
40g víz0 kcal
Párolt rizs készítése
-
60g jázmin rizs215 kcal
-
90g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
38 kcal
Bácskai rizses hús elkészítése
Összesen
690
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Sertéspörkölt készítése
-
1500g sertéscomb2730 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0 kcal
-
25g só0 kcal
-
8g fekete bors20 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
400g víz0 kcal
Párolt rizs készítése
-
600g jázmin rizs2148 kcal
-
900g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Bácskai rizses hús elkészítése
Összesen
6892
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Sertéspörkölt készítése
-
33.6g sertéscomb61 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
6.7g tv-paprika1 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
3.4g füstölt szalonna22 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.2g fekete bors0 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
-
9g víz0 kcal
Párolt rizs készítése
-
13.4g jázmin rizs48 kcal
-
20.1g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
8 kcal
Bácskai rizses hús elkészítése
Összesen
153
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1888.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 1324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 308.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
690
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 362.2 g
Zsír
-
Összesen 357.4 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18887.1 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 392 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 4170 mg
-
Nátrium 13244 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 3087.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 316 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 120 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1496 micro
-
Kolin: 1117 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 326 micro
-
β-karotin 4577 micro
-
β-crypt 762 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 3406 micro
Összesen
6892
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 115 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Sertéspörkölt készítése
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
15 dkg füstölt szalonna
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
25 g só
-
8 g fekete bors
-
3 ek sertészsír
Párolt rizs készítése
-
60 dkg jázmin rizs
-
9 dl víz
-
1 teáskanál só
-
0.5 dl napraforgó olaj
Bácskai rizses hús elkészítése
Elkészítés
Sertéspörkölt készítése
- A szalonnát kockázzuk fel, majd egy lábasban zsíron pirítsuk meg. Adjunk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, majd felkockázott paprikát. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, hozzáadhatjuk a közben felkockázott paradicsomot is. Ha a zöldségek lepirultak, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Kezdők jobb, ha lehúzzák a tűzről az edényt, nehogy a paprika leégjen. Ha a fűszerpaprika felhabzott, kiadta magából az illóolajat, így kevés vízzel vagy csontlével öntsük fel. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel. Ismételjük meg a folyamatot néhányszor, így fogjuk elérni a sűrű, jóízű pörköltszaftot.
- A sertéshúst kockázzuk fel, nem túl nagyra, kb. 2x2 cm-es darabokra. Adjuk az alaphoz, sózzuk meg, és ízesítsük köménnyel, zúzott fokhagymával, valamint fekete borssal. Közepes lángon pirítsuk a húst, ügyelve arra, hogy ne égessük oda. A hús levet fog engedni, nem is keveset, de arra nincs szükség, így szépen főzzük el.
- Az elfőzött levet pótoljuk csontlével vagy kevés vízzel. Mindig csak keveset adjunk hozzá, ne főzzük a húst! Kóstoljuk közben a levét, ízesítsük, ha szükségesnek érezzük.
Párolt rizs készítése
- Kisebb lábasban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a rizst, és kevergetés mellett pirítsuk üvegesre. Majd öntsük fel vízzel, sózzuk, forraljuk fel.
- A forraláskor a lángot vegyük le kicsire, majd 15 percig fedő alatt pároljuk a rizst.
Bácskai rizses hús elkészítése
- A kész pörkölthöz keverjük hozzá az elkészült párolt rizst, és tálaljuk azonnal. Adhatunk hozzá friss paradicsom és zöldpaprika karikákat vagy házi savanyúságot.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 267
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 85926
- Feltöltés dátuma: 2014. február 27.
Ajánló
Amennyiben nem egyszerre fogyasztjuk a teljes mennyiséget, célszerű a mindenkori adagszámnak megfelelően hozzáadni a rizst, és külön edényben összekeverni. Így tároláskor megmarad a pörköltszaft, nem szívja magába a hozzáadott rizs.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Ezzel az étellel biztosan sokan találkoztak már, különösen iskolai menzákon volt nagy "divat" 20-30 évvel ezelőtt. (legalábbis mi akkor jártunk utoljára menzákon) Vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk, miután mindenféle húsrészek szerepeltek azokban a pörköltekben, sokaknak csak a mócsingok jutottak, ami őszintén szólva nem túl étvágygerjesztő. Ez a recept azt a módozatot mutatja be, ahogy valójában készülnie kell ennek az ételnek.