r
Nosalty Logó

Bácskai rizses hús Kornéltól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Bácskai rizses hús Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sertéspörkölt készítése

Párolt rizs készítése

Bácskai rizses hús elkészítése

Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sertéspörkölt készítése

Párolt rizs készítése

Bácskai rizses hús elkészítése

Összesen 6892 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sertéspörkölt készítése

Párolt rizs készítése

Bácskai rizses hús elkészítése

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.2 g

Zsír

  • Összesen
    357.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18887.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    4170 mg
  • Nátrium
    13244 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3087.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1496 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    4577 micro
  • β-crypt
    762 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    3406 micro
Összesen 6892 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Sertéspörkölt készítése

Párolt rizs készítése

Bácskai rizses hús elkészítése

Elkészítés

Sertéspörkölt készítése

  1. A szalonnát kockázzuk fel, majd egy lábasban zsíron pirítsuk meg. Adjunk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, majd felkockázott paprikát. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, hozzáadhatjuk a közben felkockázott paradicsomot is. Ha a zöldségek lepirultak, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Kezdők jobb, ha lehúzzák a tűzről az edényt, nehogy a paprika leégjen. Ha a fűszerpaprika felhabzott, kiadta magából az illóolajat, így kevés vízzel vagy csontlével öntsük fel. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel. Ismételjük meg a folyamatot néhányszor, így fogjuk elérni a sűrű, jóízű pörköltszaftot.
  2. A sertéshúst kockázzuk fel, nem túl nagyra, kb. 2x2 cm-es darabokra. Adjuk az alaphoz, sózzuk meg, és ízesítsük köménnyel, zúzott fokhagymával, valamint fekete borssal. Közepes lángon pirítsuk a húst, ügyelve arra, hogy ne égessük oda. A hús levet fog engedni, nem is keveset, de arra nincs szükség, így szépen főzzük el.
  3. Az elfőzött levet pótoljuk csontlével vagy kevés vízzel. Mindig csak keveset adjunk hozzá, ne főzzük a húst! Kóstoljuk közben a levét, ízesítsük, ha szükségesnek érezzük.

Párolt rizs készítése

  1. Kisebb lábasban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a rizst, és kevergetés mellett pirítsuk üvegesre. Majd öntsük fel vízzel, sózzuk, forraljuk fel.
  2. A forraláskor a lángot vegyük le kicsire, majd 15 percig fedő alatt pároljuk a rizst.

Bácskai rizses hús elkészítése

  1. A kész pörkölthöz keverjük hozzá az elkészült párolt rizst, és tálaljuk azonnal. Adhatunk hozzá friss paradicsom és zöldpaprika karikákat vagy házi savanyúságot.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 85909
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Amennyiben nem egyszerre fogyasztjuk a teljes mennyiséget, célszerű a mindenkori adagszámnak megfelelően hozzáadni a rizst, és külön edényben összekeverni. Így tároláskor megmarad a pörköltszaft, nem szívja magába a hozzáadott rizs.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bácskai rizses hús Kornéltól
Kornél 167 recept

Ezzel az étellel biztosan sokan találkoztak már, különösen iskolai menzákon volt nagy "divat" 20-30 évvel ezelőtt. (legalábbis mi akkor jártunk utoljára menzákon) Vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk, miután mindenféle húsrészek szerepeltek azokban a pörköltekben, sokaknak csak a mócsingok jutottak, ami őszintén szólva nem túl étvágygerjesztő. Ez a recept azt a módozatot mutatja be, ahogy valójában készülnie kell ennek az ételnek.

Hozzávalók

Sertéspörkölt készítése

Párolt rizs készítése

Bácskai rizses hús elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...