r
Nosalty Logó

Baconös rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Baconös rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5992.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    3849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2759 micro
Összesen 1973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük.
  2. Az alaposan megmosott rizst sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. Az olajon elkezdjük sütni a kisebb darabokra vágott bacont. Amikor már kicsit kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és együtt pirítjuk.
  4. Ha a bacon megpirult, és a hagyma is megüvegesedett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről. Össszekeverjük a karfiollal.
  5. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
  6. Beleterítjük a baconös karfiol felét, egyenletesen rászórjuk a főtt rizst, majd rátesszük a maradék karfiolt.
  7. A tejfölt folyósra keverjük a tojással, és a karfiolra öntjük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
  8. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1788
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 193315
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a rakott zöldségeket. Darált hússal is isteniek, de aki a baromfi húst részesíti előnyben a konyhájában, annak a darált hús téma nem is olyan egyszerű egy kisvárosban. Tehát jön a kisegítő megoldás, az áldott jó baconszalonna, ami ugyan nem baromfiból van, de nálunk mindenki szereti. Azt mindenütt lehet kapni, gyorsan elkészíthető, s nem utolsósorban nagyon finom ízt ad az én hőn szeretett rakott ételeimnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...